ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Γιατί βάζουμε κιλά το χειμώνα και πως να κρατηθούμε αδύνατοι

Γιατί βάζουμε κιλά το χειμώνα και πως να κρατηθούμε αδύνατοι Παναγιώτης Κουρσάρης 31.12.2012

Πρώτος λόγος: Τους χειμερινούς μήνες δεν κινούμαστε όσο και το καλοκαίρι. Μας αρέσει να

μένουμε με τις ώρες στο κρεβάτι και να χουχουλιάζουμε στον καναπέ. Το καλοκαίρι  βγαίνουμε περισσότερες βόλτες, κινούμαστε, παίζουμε διάφορα καλοκαιρινά σπορ, όπως, ρακέτες, beach volley και φυσικά κολυμπάμε. Όλα αυτά μας βοηθάνε να καίμε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το χειμώνα.
Δεύτερος λόγος, πολύ βασικός που ευθύνεται στην αύξηση βάρους το χειμώνα: Σταματάμε το γυμναστήριο περιμένοντας να πλησίαση το καλοκαίρι για να ξεκινήσουμε ξανά και τα κιλά αυξάνονται συνεχώς.
Τρίτος λόγος: Λόγο του κρύου κλεινόμαστε περισσότερο στο σπίτι με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε δίπλα από το ψυγείο και από τους πειρασμούς στους οποίους και θα υποκύψουμε γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε.

Πώς να μη μας παχύνει ο χειμώνας;

  • Μην ξεφύγετε διατροφικά επειδή θεωρείτε ότι το καλοκαίρι αργεί. Δεν είπαμε να είστε υπερβολικά αυστηροί αλλά μη φτάσετε και στο άλλο άκρο
  • Βαριέστε το γυμναστήριο; Ξεκινήστε χειμερινά σπορ όπως ski,snowbord κ.α.
  • Ασχοληθείτε με κάποιο άθλημα που σας αρέσει, όπως, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, tennis, ποδηλασία κ.α.
  • Μη κλείνεστε στο σπίτι, βγάλτε βόλτα το σκύλο σας, πάτε ένα περίπατο με τα πόδια ή με το ποδήλατο και γενικά κάντε κάτι που σας ευχαριστεί για να είστε πιο δραστήριοι και να καίτε θερμίδες
  • Πίνετε πολύ νερό και ακολουθήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής

Επίσης, μην ξεχνάτε, η άσκηση σας προφυλάσσει από κρυολογήματα και άλλες πολλές ιώσεις.