ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

3 μυστικά προπόνησης

3 μυστικά προπόνησης Παναγιώτης Κουρσάρης 13.03.2013

Η σωστή προπόνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτό που σίγουρα θέλει ο κάθε ασκούμενος είναι η βελτίωση του σώματος του ανεξαρτήτως με το αν κάνει fitness, bodybuilding ή απλά γυμνάζεται για να έχει ένα καλλίγραμμο σώμα.

Βασικά μυστικά προπόνησης:

Σωστή τεχνική

Η σωστή τεχνική σε κάθε άσκηση είναι πολύ σημαντική, προτού φορτώσουμε κιλά πρέπει πρώτα να μάθουμε καλά την εκτέλεση της άσκησης. Με λανθασμένη τεχνική εκτός του ότι δεν θα καταφέρουμε να στρεσάρουμε τους μύες μας, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μας οδηγήσει σε τραυματισμό.

Αλλαγή προπόνησης

Το σώμα μας προσαρμόζετε σχετικά εύκολα στο πρόγραμμα προπόνησης. Το μυστικό εδώ για να βλέπουμε συνεχώς βελτίωση στο σώμα μας είναι να κάνουμε αλλαγές στο τρόπο προπόνησης, στις επαναλήψεις, στις τεχνικές( super set, drop set…) και στις ασκήσεις.

Πρόοδος στη προπόνηση

Εξίσου σημαντικό είναι να γινόμαστε καλύτεροι μετά από κάθε προπόνηση και να προκαλούμε τους μύες μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να ανεβάζουμε τα κιλά ή τις επαναλήψεις που κάνουμε. Βάζοντας στόχους θα το πετύχουμε, για παράδειγμα αν κάνουμε σε μια άσκηση 8 επαναλήψεις 100 κιλά, την επόμενη βδομάδα στην ίδια άσκηση να κάνουμε τα 100 κιλά για 9 επαναλήψεις, την επόμενη για 10 και όταν νιώθουμε έτοιμοι ανεβάζουμε κιλά.

Καλές προπονήσεις!