FITNESS

Συμβουλές για ομορφιά, άσκηση, αδυνάτισμα και υγεία (3)

Συμβουλές για ομορφιά, άσκηση, αδυνάτισμα και υγεία (3) Παναγιώτης Κουρσάρης 20.05.2013

Συμβουλή της ημέρας (19**/8/2013)**

Αποφεύγετε να πίνετε τσάι ή καφέ με πάρα πολλή ζάχαρη καθώς αυξάνει τον κίνδυνο φθοράς των δοντιών.

Συμβουλή της ημέρας (18**/8/2013)**

Τα θαλασσινά, όπως τα στρείδια, οι σαρδέλες, τα μύδια, τα καβούρια και τα ψάρια, παράγουν ένα αποτέλεσμα βελτίωσης της διάθεσης παρέχοντας άφθονο σελήνιο.

Συμβουλή της ημέρας (17**/8/2013)**

Τα ημικαθίσματα, οι προβολές, και οι άρσεις θανάτου είναι μερικές σημαντικές ασκήσεις που μπορούν να τονώσουν και να σχηματίσουν τους γλουτούς σας

Συμβουλή της ημέρας (16**/8/2013)**

Περπατήστε ανηφορικά για να αυξήσετε την τόνωση του σώματος σας, να ενισχύσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία και να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Συμβουλή της ημέρας (15**/8/2013)**

Το πολύ αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια προβλήματα υγείας, μεταξύ αυτών, ο καρκίνος, το εγκεφαλικό επεισόδιο και οι καρδιακή ασθένεια.

Συμβουλή της ημέρας (14**/8/2013)**

Η υγρασία, οι μεταβολές της θερμοκρασίας και η πίεση κάνουν την ημικρανία χειρότερη. Ξεκουραστείτε λίγο, αντιμετωπίστε το άγχος και ασκηθείτε για πρόληψη από συχνές ημικρανίες.

Συμβουλή της ημέρας (13**/8/2013)**

Τα ελεύθερα βάρη, τα λάστιχα και τα μηχανήματα αντίστασης είναι εξαιρετικοί τρόποι οικοδόμησης μυϊκής μάζας για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Συμβουλή της ημέρας (12**/8/2013)**

Ένα μήλο την ημέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα δόντια σας καθαρά (καθώς βοηθά στην αφαίρεση της πλάκας) και να έχετε μια φρέσκια αναπνοή.

Συμβουλή της ημέρας (11**/8/2013)**

Μυρίζει έντονα το σώμα σας; Τα τακτικά ντους με ήπιο σαπούνι και η χρήση βαμβακερών ενδυμάτων θα σας βοηθήσει στη μείωση της οσμής του σώματος

Συμβουλή της ημέρας (10**/8/2013)**

Αντιμετωπίστε τις απογευματινές λιγούρες με έξυπνα σνακ, όπως φρέσκα φρούτα, παστά φρούτα, μαύρη σοκολάτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Συμβουλή της ημέρας (9**/8/2013)**

Παρόλο που το μπρόκολο περιέχει 91% νερό συνεισφέρει στο διαιτολόγιο σημαντικές ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Βι, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Συμβουλή της ημέρας (8**/8/2013)**

Τα φασόλια αποτελούν πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών. Ένα φλιτζάνι καλύπτει περισσότερο από το 1/3 των ημερήσιων αναγκών μας, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα.

Συμβουλή της ημέρας (7**/8/2013)**

Η λουτεΐνη, αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα φρούτα και στα λαχανικά, βοηθά στην προστασία του μέρους του ματιού, που είναι υπεύθυνο για όραση υψηλής ανάλυσης-ευκρίνειας. Βοηθά το μάτι να απορροφήσει το φως, κάτι που με τη σειρά του προωθεί την καθαρή όραση σε χαμηλό φωτισμό. 

Συμβουλή της ημέρας (3**/8/2013)**

Αντικαταστήστε το άσπρο ψωμί και το βούτυρο, με ψωμί ολικής αλέσεως και φυστικοβούτυρο για να πάρετε μια δόση καλύτερων λιπαρών, περισσότερων φυτικών ινών και λιγότερες θερμίδες.

Συμβουλή της ημέρας (29**/7/2013)**

Τρώτε πάντα το μήλο με τη φλούδα, καθώς περιέχει συστατικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές και προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες.

Συμβουλή της ημέρας (25**/7/2013)**

Φρούτα και λαχανικά διαφορετικών χρωμάτων έχουν διαφορετικές βιταμίνες. Έτσι, όσο πιο πολύχρωμη είναι η φρουτοσαλάτα σας, τόσο περισσότερες βιταμίνες θα έχει == καλύτερο για την υγεία σας

Συμβουλή της ημέρας (19**/7/2013)**

Αν οι άνθρωποι έτρωγαν ένα φρούτο παραπάνω την ημέρα και μείωναν το λίπος στη διατροφή τους, 20.000 ζωές θα σώζονταν κάθε χρόνο. Οι μισοί περίπου από αυτούς τους θανάτους  αποδίδονται στα τρανς λιπαρά.  Η ποσότητά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30g την ημέρα για τους άντρες και τα 20g στις γυναίκες και τα παιδιά άνω των πέντε.

Συμβουλή της ημέρας (11**/7/2013)**

Αν έχετε ξηρά μάτια, δοκιμάστε τα διαθέσιμα τεχνητά δάκρυα ως οφθαλμικές σταγόνες ή αλοιφές. Οι αλοιφές διαρκούν περισσότερο από τις σταγόνες.

Συμβουλή της ημέρας (5**/7/2013)**

Ένα όμορφο και καλογυμνασμένο σώμα δεν σημαίνει πάντα και υγιές. Γενικές και βιοχημικές αναλύσεις θα πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση, ιδίως στα άτομα που παίρνουν συμπληρωματικές ουσίες.

Συμβουλή της ημέρας (1**/7/2013)**

Έρευνα δείχνει ότι η διατήρηση του βάρους, η σωματική δραστηριότητα και η υγιεινή διατροφή μπορούν να αποτρέψουν τις περισσότερες περιπτώσεις του διαβήτη τύπου 2.

Συμβουλή της ημέρας (27**/5/2013)**

Το στρες μπορεί να προκαλέσει γρήγορη και ρηχή αναπνοή. Οι ασκήσεις βαθιών αναπνοών μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από ορισμένα συμπτώματα του στρες

Συμβουλή της ημέρας (21**/5/2013)**

Πάρτε πρόγευμα, σύντομα μετά το ξύπνημα σας. Καταναλώστε κάτι με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνες μαζί με άφθονο νερό.

Συμβουλή της ημέρας (16**/5/2013)**

Η κρεατίνη είναι από τα περισσότερο ερευνημένα συμπληρώματα και έχει μεταξύ άλλων αποδειχθεί να παρέχει τη δυνατότητα για ένα μακρύτερο και μεγαλύτερο όγκο προπόνησης.

Συμβουλή της ημέρας (2**/5/2013)**

Οι διατάσεις είναι πολύ ευεργετικές, βελτιώνουν την ευελιξία και μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Μπορούν να γίνουν μετά την προθέρμανση και στο τέλος της άσκησης.

Συμβουλή της ημέρας (22**/5/2013)**

Τρώτε αργά. Βάλτε κάτω τα μαχαιροπίρουνα σας μετά από κάθε μπουκιά. Αυτό θα επιβραδύνει την κατανάλωση σας και θα μειώσει τις πιθανότητες της υπερφαγίας.

Συμβουλή της ημέρας (20**/5/2013)**

Δεν πρόκειται να χάσετε το κοιλιακό σας λίπος κάνοντας κοιλιακούς. Η απώλεια λίπους επιτυγχάνετε με ένα συνδυασμό σωστής διατροφής και τακτικής άσκησης.

Συμβουλή της ημέρας (19**/5/2013)**

Μην καταναλώνετε περισσότερο από 5 γρ αλατιού. Το υπερβολικό αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συμβουλή της ημέρας (17**/5/2013)**

Το τρέξιμο απελευθερώνει χημικές ουσίες του εγκεφάλου, όπως τις ενδορφίνες οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Συμβουλή της ημέρας (15**/5/2013)**

Η λοσιόν καλαμίνας και το γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν στο να δροσιστεί το δέρμα σας, αν έχετε καεί από τον ήλιο.

Συμβουλή της ημέρας (13**/5/2013)**

Σε περίπτωση που γίνετε λήψη παρακεταμόλης μην καταναλώνετε καθόλου αλκοόλ μπορεί να κάνει ζημιά στο συκώτι.

Συμβουλή της ημέρας (10**/5/2013)**

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποφύγουμε τη συνήθεια να καταφύγουμε σε ανθυγιεινά τρόφιμα, όταν εμφανίζονται συναισθηματικά ερεθίσματα, είναι απλά να τα αφαιρέσουμε από το σπίτι. Προσοχή όταν πηγαίνετε για ψώνια λοιπόν.

Συμβουλή της ημέρας (9**/5/2013)**

Τα ακατέργαστα λαχανικά είναι ωφέλιμα για τα δόντια και το χαμόγελο! 

Τρίβουν τις επιφάνειες των δοντιών, έτσι τις βοηθούν να είναι πιο καθαρές.

Συμβουλή της ημέρας (7**/5/2013)**

Σύμφωνα με έρευνες 1 με 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 25%.

Συμβουλή της ημέρας (6**/5/2013)**

Ξεχωρίστε τη συναισθηματική από τη σωματική πείνα. Η φυσική πείνα είναι μια φυσιολογική διαδικασία που εμφανίζεται κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Όταν δεν “ακούτε” την πείνα σας, η πείνα υποχωρεί και το σώμα σας αρχίζει να επιβραδύνει τους ρυθμούς του για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η συναισθηματική πείνα ουσιαστικά συμβαίνει όταν τρώτε ενώ είστε λυπημένοι, χαρούμενοι, έχετε αγωνία για κάτι ή βαριέστε.

**Συμβουλή της ημέρας **(2/5/2013)

Σας πονάει ο λαιμός; Πιείτε ένα ποτήρι στημένο χυμό γκρέιπφρουτ. Μπορεί να σας ανακουφίσει από τον πονόλαιμο.

**Συμβουλή της ημέρας **(2/5/2013)

Η πρόσβαση είναι το κλειδί. Αν βρεθεί στο οπτικό μας πεδίο ένα γλυκό, είναι δύσκολο να αντισταθούμε. Αν είναι μέσα σε ένα ντουλάπι, τρώμε λιγότερο από αυτό. Αν δεν είναι στο σπίτι καθόλου, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μπούμε στη διαδικασία να πάμε να το  αγοράσουμε ;)

**Συμβουλή της ημέρας **(1/5/2013)

Οι κύριες αιτίες που βιώνουμε περιόδους υπερφαγίας δεν είναι η πείνα ή η απολαυστική γεύση του φαγητού, αλλά η συναισθηματική και ψυχολογική πείνα.