Κρεμμυδόνερο, Σκορδόνερο, Σταφιδόνερο, Δαμασκηνόνερο, Σιταρόνερο

Κρεμμυδόνερο

Ξεφλουδίζουμε 3-4 κρεμμύδια. Τα σχίζουμε στη μέση και τα ρίχνουμε σε βάζο με 5-6 ποτήρια νερό. Μετά από 24 ώρες αρχίζουμε να το πίνουμε ποτήρι ποτήρι κάθε δυο ώρες. Τα κρεμμύδια που θα έχουν γλυκάνει αρκετά, τα τρώμε σε σαλάτα ή με άλλο φαγητό.

Σκορδόνερο

Το φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο όπως το κρεμμυδόνερο.
Τόσο το κρεμμυδόνερο όσο και το σκορδόνερο είναι νεράκια με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Το κρεμμυδόνερο ωφελεί στα αρθριτικά. Είναι επίσης τονωτικό της καρδιάς και των νεύρων.
Το σκορδόνερο ωφελεί στην πίεση.

Σταφιδόνερο

(πολύτιμο νεράκι για το αίμα και την αιμοσφαιρίνη)
Πλένουμε μισό ποτήρι σταφίδες, μεγάλες, μαύρες. Τις βάζουμε σε βάζο με νερό για 24 ώρες. Οι σταφίδες φουσκώνουν, μεγαλώνουν και μαλακώνουν.
Το σταφιδόνερο, το πίνουμε ποτήρι ποτήρι κάθε δυο ώρες, τις δε σταφίδες, τις αλέθουμε φτιάχνοντας σταφιδοχυμό ή τις τρώμε σαν συμπλήρωμα άλλων φαγητών: σαλατών, ατμόβραστων κ.α.

Δαμασκηνόνερο

(χρησιμοποιούμε δαμάσκηνα παστά) Παρασκευάζεται όπως το σταφιδόνερο.

Σιταρόνερο

Παρασκευάζεται, όπως το σταφιδόνερο. Είναι νεράκι από τα πιο πολύτιμα. Χρησιμοποιούμε κάθε φορά μισό ποτήρι σιτάρι. Πίνουμε το βοτανόνερο και το σιτάρι το αλέθουμε σε πλέντερ φτιάχνοντας μαζί με άλλα υλικά σιταρόγαλα.
Share it:

ΥΓΙΕΙΝΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Post A Comment: