ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντομάτες γεμιστές με μανιτάρια

Ντομάτες γεμιστές με μανιτάρια Παναγιώτης Κουρσάρης 29.07.2013

Υλικά

  • 2 ντομάτες φρέσκες
  • 1 μπολ παγωτού μανιτάρια φρέσκα ή από κουτί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζετε τις ντομάτες. Τις γυρίζετε ανάποδα για λίγο να στραγγίξουν. Βάζετε εσωτερικά αλάτι και πιπέρι. Κόβετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε ( γλώσσα μαγειρικής) με το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Στα συνέχεια προσθέτετε το μαϊντανό, τη μουστάρδα, μισό κουταλάκι αλεύρι, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα. Τελειώνετε ρίχνοντας από πάνω τριμμένη φρυγανιά και τις ψήνετε για λίγο στο φούρνο στους 180°C.

Θρεπτικά στοιχεία της συνταγής:

  • πρωτεΐνες
  • υδατάνθρακες
  • φυτικές ίνες
  • βιταμίνες: C, Ε, καροτίνη, νικοτινικό οξύ.
  • μέταλλα - ιχνοστοιχεία: Κάλιο, φώσφορος, μαγνήσιο, ασβέστιο

Λένα Τερκεσίδου - Διαιτολόγος - Διατροφολόγος