ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολτός πράσινης ελιάς

Πολτός πράσινης ελιάς Παναγιώτης Κουρσάρης 21.07.2013

Φτιάχνεται στη νότια Γαλλία και η συνταγή βασίζεται στις πράσινες ελιές. Μπορείτε ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε και μαύρες.

Πώς να φτιάξετε τον πολτό πράσινης ελιάς

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 150 γραμμάρια πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 6-7 ξεπλυμένα και στραγγισμένα φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κοφτή κουταλιά κάπαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού

Ρίξτε τις ελιές, τις αντζούγιες και την κάπαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Διατηρήστε το στο ψυγείο και σε βιδωτό δοχείο.