All-Bran Delight (Γλυκό από All-Bran ή Musli)

All Bran
Η συνταγή που θα δούμε είναι:
  • χαμηλή σε θερμίδες
  • χαμηλή σε χοληστερόλη
  • χαμηλή σε λίπη
  • χαμηλή σε άλατα
  • χορτοφαγική
  • εύκολη να γίνει
  • κατάλληλη για διαβητικούς
  • ψηλή σε φυτικές ίνες
Υλικά (4 μερίδες):
  • 1 + 1/3 φλυτζανιού All-bran ή Musli
  • 4 κουτάλια σούπας (40 γρ.) σταφίδες ή 6 παστά δαμάσκηνα - ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια γλυκού (10 γρ.) μαργαρίνη (από καλαμποκέλαιο)
  • 4 φλυτζάνια (1000 ml) γάλα - αποβουτυρωμένο
  • 1/2 φλυτζάνι (60 γρ.) κορν-φλουρ
  • 4 κουτάλια σούπας γλυκάντικη ουσία (υποκατάστατο της ζάχαρης)
Οδηγίες:

1. Λυώστε με ένα γουδί (χωρίς όμως να γίνουν σκόνη) τα All-bran και καβουρδίστε τα σε ένα ξέβαθο ταψί με την μαργαρίνη και τις σταφίδες. Ανακατεύετε συνέχεια.

2. Κτυπείστε καλά σε μίξερ ή σύρμα χεριού το γάλα με το κορν-φλουρ και ψήστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.

3. Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για μερικά λεπτά, προσθέστε το υποκατάστατο της ζάχαρης και ανακατέψετε καλά.

4. Περιχύστε την μισή κρέμα μέσα σε μια πιατέλα (μεγέθους 20cmX17cm). Απλώστε από πάνω το μείγμα από το All-bran (εκτός μιας κουταλιάς) και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Σκορπίστε από πάνω την τελευταία κουταλιά All-bran και παγώστε.

5. Σερβίρετε παγωμένο με φρέσκο φρούτο.

1 μερίδα
  • Θερμίδες 179 kcal
  • Υδατάνθρακες 32 gr.
  • Πρωτεΐνες 10 gr.
  • Λίπος 2.75 gr. 
  • Χοληστερόλη 4 mg
Share it:

ΥΓΙΕΙΝΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Post A Comment: