Βοδινό χαμηλών λιπαρών με λεμόνι και δυόσμο

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχεία, λυκοπένειο, αντιοξειδωτικές ουσίες, πολυφαινόλες.
Βοδινό
Πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχεία, λυκοπένειο, αντιοξειδωτικές ουσίες, πολυφαινόλες του κόκκινου κρασιού. Ιδανικό για όλη την οικογένεια και για γυναίκες σε έμμηνο ρήση, Αθλητές, μαθητές, φοιτητές Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ασβέστιο.

Υλικά:
  • 400 γρ βοδινό
  • 2 λεμόνια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά κορν φλάουαρ
  • φύλλα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή κρεμμυδάκι φρέσκο
Εκτέλεση:

Κόβουμε το βοδινό σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε σε ταψί. Βάζουμε στο ταψί τα λεμόνια ολόκληρα καθαρισμένα, τις ντομάτες, το νερό, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι για 20 λεπτά. Αδειάζουμε το βοδινό σε μια πιατέλα και προσθέτουμε το γάλα και το κορν φλάουαρ. Το αφήνουμε ακόμα πέντε λεπτά και περιχύνουμε το βοδινό με σάλτσα και γαρνίρουμε με το δυόσμο.

Θρεπτική Αξία:
  • Υδατάνθρακες: 24 γρ 
  • Διαιτητικές Ίνες: 6 γρ 
  • Πρωτεΐνη: 30γρ 
  • Λιπαρά: 15γρ 
  • Χοληστερόλη: 88 mg
Μερίδες: 2
Θερμίδες: 176 ανά μερίδα
Χάρης Κοντός
Share it:

ΥΓΙΕΙΝΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Post A Comment: