ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΡΟΦΕΣ

Σόγια

Σόγια Παναγιώτης Κουρσάρης 11.09.2013

Είναι ένα φυτικό προϊόν, που μοιάζει πολύ με τη λουβάνα και ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους για την κατασκευή αρκετών υγιεινών τροφών.

Είναι τροφή πλήρης σε συστατικά, γι' αυτό κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις θρεπτικές τροφές. Προσφέρεται στην αφορά σαν λουβάνα, κιμάς, κύβοι, παξιματάκια, αλεύρι.

Η σόγια (κύβοι ή παξιματάκια ή κιμάς) όταν μαγειρευτεί, δεν ξεχωρίζει από το κρέας, γι' αυτό πήρε το όνομα φυτικό κρέας ή συκωτάκι.

Η οικογένεια που θα εισάξει στη μαγειρική της τη σόγια, επιλύει σε αρκετό βαθμό το πρόβλημα της καθημερινής διατροφής των μελών της.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της σόγιας έναντι σε άλλες πλήρεις τροφές είναι ότι κατά την πορεία της πέψης δεν αφήνει στο σώμα πολλές ουσίες τοξικού περιεχομένου, που μπορούν να βλάψουν την υγεία.