ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρωινό για αθλητές πλούσιο σε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες (ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι)

Πρωινό για αθλητές πλούσιο σε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες (ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι) Παναγιώτης Κουρσάρης 20.11.2013

Σήμερα θα δούμε πως να φτιάξουμε ένα πρωινό ειδικό για όσους ασκούνται, αυτό το πρωινό αποδίδει 30-35 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας μαζί με σύνθετους υδατάνθρακες για να βοηθήσει να ξεκινήσουμε σωστά την ημέρα μας.

Για την ομελέτα θα χρειαστείτε:

  • 5 αυγά (5 ασπράδια + 1 κρόκο)
  • 1-2 φέτες βραστή γαλοπούλα
  • 1 λεπτή φέτα τυρί
  • Θυμάρι (προαιρετικό)

Παρασκευή της ομελέτας:

Ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ αφού τα διαχωρίσουμε από τους κρόκους (τους κρόκους μπορούμε να τους φυλάξουμε για την παρασκευή κάποιου γλυκίσματος), επίσης ρίχνουμε και τον 1 κρόκο και τα χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν, όχι πάρα πολύ για να μην αφρίσουν.

Κόβουμε την γαλοπούλα και την φέτα σε μικρά κομματάκια, βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται στην μεσαία φωτιά με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα αυγά, τα κομματάκια γαλοπούλας και φέτας. Γυρνάμε την ομελέτα και από τις δύο μεριές και όταν ψηθεί βάζουμε και λίγο θυμαράκι για να δώσουμε λίγο άρωμα, κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε.

Ως υδατάνθρακα μπορούμε να φάμε 1 φλιτζάνι από νιφάδες βρώμης μαζί με λίγες σταφίδες. Αν δεν σας αρέσει η βρώμη μπορείτε να φάτε weetabix, all bran ή κάποια άλλα δημητριακά που συνιστώνται για αθλητές.

Σημ: οι ποσότητες μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθενος.