Παξιμάδια γλυκάνισου νηστίσιμα

νηστίσιμα παξιμάδια
Υλικά:
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
  • 3 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή γλυκάνισο (τον καθαρίζετε, τον πλένετε και τον βράζετε καλά με 1/2 φλιτζάνι νερό παρά 1 δάκτυλο
  • 1/2 φλιτζανάκι ούζο
  • 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
      Ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο και ρυζιάζετε. Ρίχνετε το νερό με το γλυκάνισσο (να είναι χλιαρό) και ζυμώνετε. Προσθέτετε λίγο ούζο, λίγο κονιάκ και εξακολουθείτε το ζύμωμα. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το ούζο και το κονιάκ.

      Χωρίζετε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και τα κάνετε ρολό (να έχει το πάχος του σκουπόξυλου).

      Το χαράζετε ελαφρά με μαχαίρι 1 δάκτυλο απόσταση.

      Τα βάζετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 18' λεπτά.

      Τα βγάζετε και εκεί που τα χαράξατε, τα κόβετε σε φέτες και τις βάζετε στο ταψί·

      Τις βάζετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και τις γυρίζετε μέχρι να γίνουν παξιμάδια. Γίνονται 54.

      Δείτε και τα νηστίσιμα μπισκότα
      της Φωτεινής Ευαγγελάτου
      Share it:

      ΥΓΙΕΙΝΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

      Post A Comment: