Σογιόπιτα

Υλικά ζύμης:
  • ένα κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • μια κουταλιά μπέικινγκ πάουτερ
  • ένα ποτήρι φυστικέλαιο
  • μισό φλυντζανάκι χαρουπόμελο ή μελάσσα
  • ένα κουταλάκι αλάτι φυτικό (προαιρετικό)

Υλικά γέμισης:
  • ένα ποτήρι ψιλή σόγια μουσκεμένη (1-2 ώρες)
  • μαϊντανό - κρεμμύδι - μάραθο ή δυόσμο
  • λίγο σπανάκι μαραμένο (το ρίχνουμε σε ζεστό νερό για λίγο)
  • λίγη κουπανισμένη κανέλα
  • μισό φλυντζανάκι φιστικέλαιο

Παρασκευή:

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κούπα και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μίγμα, που θα αποτελέσει τη γέμιση.

Με τη ζύμη ανοίγουμε φύλλο και στρώνουμε τη γέμιση. Σχηματίζουμε πίτες σε σχήμα τετραγώνου ή ορθογώνιου.

Η σογιόπιτα είναι φαγητό νόστιμο και θρεπτικό. Ένα δυο τεμάχια, μαζί με σαλάτα από διάφορα χόρτα, μερικές ελιές ανάλατες και γιαούρτι φτιάχνουν ένα γεύμα υπέροχο.
Share it:

ΥΓΙΕΙΝΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Post A Comment: