ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

10 τροφές για λαμπερό και όμορφο δέρμα

10 τροφές για λαμπερό και όμορφο δέρμα Παναγιώτης Κουρσάρης 19.03.2014

Κουραστήκατε να χρησιμοποιείται τα ακριβά και αναποτελεσματικά προϊόντα ομορφιάς; Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να αγοράζετε αυτά τα αναποτελεσματικά προϊόντα και να αρχίσετε να τρώτε τα σωστά τρόφιμα που θα σας χαρίσουν τέλειο δέρμα. Η διατροφή είναι το Α και το Ω ακόμα και για το δέρμα σας, υπάρχουν και τα τρόφιμα που μπορούν να επιδεινώσουν το δέρμα σας, αλλά και τα φρούτα που θα το ενισχύσουν ;)

10 τρόφιμα που μπορείτε να τρώτε καθημερινά για να αποκτήσετε τέλεια επιδερμίδα

1. Κόκκινες πιπεριές

kokkines-piperies.jpg

Οι κόκκινες πιπεριές είναι ένα νόστιμο λαχανικό που μπορείτε να το απολαύσετε είτε ώμο ή μαγειρεμένο. Μία κόκκινη πιπεριά περιέχει πάνω από 100% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες διαιτητικών ινών και βιταμίνη Β6. Επιπλέον, είναι πλούσια σε καροτενοειδή που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ρυτίδων και την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα σας, βοηθώντας το να δείχνει πιο νεανικό.

2. Μαύρη σοκολάτα

** mauri-sokolata.jpg**

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και φλαβονόλες που χαρίζουν λαμπερό δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά της συμβάλουν στη μείωση της τραχύτητας του δέρματος και στην προστασία του από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, χαλαρώνει τις αρτηρίες, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος που συμβάλει στην υγιή επιδερμίδα.

3. Σολομός

** solomos.jpg**

Ο σολομός είναι μια εξαιρετική τροφή για την καταπολέμηση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης. Παρέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός, που είναι απαραίτητη για την διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς, των οστών, του παχέος εντέρου και του εγκεφάλου.
Επιπλέον, η κατανάλωση σολομού διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο και σας χαρίζει δυνατά και υγιή μαλλιά.

4. Λάδι καρύδας

** ladi-karidas.jpg**

Το λάδι καρύδας είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές κορεσμένου λίπους. Περιέχει λαυρικό οξύ, έναν ισχυρό αντιβακτηριακό και αντιικό παράγοντα που κρατά μακριά ιούς, μολύνσεις, φλεγμονές και ακμή. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα δέρμα ενυδατωμένο, απαλό και χωρίς ρυτίδες.
Χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ως κρέμα σώματος και καταναλώνετε μία κουταλιά της σούπας ωμού ελαίου καρύδας καθημερινά. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το θυρεοειδή, ενώ υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

**5. Πράσινο?**Τσάι

** prasino-tsai.jpg**

Το πράσινο τσάι είναι μια πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών?και ενός μοναδικού αμινοξέος, της?L-theanine (L-θεανίνη) που βοηθά στη χαλαρώσει του σώματος και στη μειώσει το άγχος.

6. Σπανάκι

** spanaki.jpg**

Το σπανάκι είναι ένα τρόφιμο που χαρίζει υγεία, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και θα πρέπει οπωσδήποτε να το συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας?διατροφή. Είναι μια θαυμάσια πηγή σιδήρου, φυλλικού οξέος, χλωροφύλλη, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, βιταμίνης Α, φυτικών ινών, πρωτεϊνών και βιταμίνης C. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το δέρμα σας.

Το σπανάκι περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν όλα τα είδη των προβλημάτων του δέρματος. Προσθέστε το στην καθημερινή διατροφή σας και δείτε τη διαφορά.

7. Σπόροι

** sporoi.jpg**

Σπόρος Chia, σπόρος κάνναβης, ηλιόσπορος, σπόρος κολοκύθας, και λιναρόσπορος είναι ότι καλύτερο για το δέρμα σας. Ο σπόρος κολοκύθας και ο ηλιόσπορος είναι πλούσιοι σε σελήνιο, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και πρωτεΐνης που συμβάλλουν στην πρόληψη κατά των ρυτίδων, στην ενυδάτωση του δέρματος και στη μείωση του στρες.
Τα υγιή ωμέγα-3 λιπαρά που βρίσκονται στον σπόρο Chia, λιναριού και κάνναβης είναι ιδανικά για την καταπολέμηση των ρυτίδων και την ακμή.
Ρίξτε μερικούς σπόρους στη σαλάτα ή τη βρώμη, απολαύσετε την υπέροχη γεύση τους, και εξασφαλίστε το τέλειο δέρμα. Μπορείτε να προσθέτετε τους σπόρους σε γιαούρτι με φρούτα.

8. Σέλινο

** selino.jpg**

Ένα άλλο περίφημο τρόφιμο για το δέρμα σας που μπορείτε να τρώτε καθημερινά είναι το σέλινο. Πολλοί υποτιμούν αυτό το λάχανο, αλλά το σέλινο περιέχει βιταμίνη Κ που βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος καθώς και στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες, και όπως ξέρετε το άγχος μπορεί να προκαλέσει κακό στο δέρμα, να προκαλέσει ημικρανίες, ακόμη και καρκίνο.

9. Παπάγια

** papagia.jpg**

Η παπάγια είναι ένα θαυμάσιο φρούτο με πολλά θρεπτικά οφέλη. Είναι πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες (μόνο 39 θερμίδες ανά 100 γρ) και δεν περιέχει χοληστερόλη. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, σκεφτείτε να την ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Είναι το φρούτο της ομορφιάς, χαμηλό σε φρουκτόζη και εξαιρετικό για την πέψη! Τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά του που συμπεριλαμβάνουν και βιταμίνη C, Ε και βήτα-καροτίνη, είναι σημαντικά για την καταπολέμηση φλεγμονών και ακμής, καθώς και για την προστασία του δέρματος από την φθορά που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

10. Καρότα

** karota.jpg**

Τα καρότα είναι καλά όχι μόνο για τα μάτια, αλλά και για το δέρμα. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον καθαρισμό του δέρματος που βρίσκεται σε έξαρση από ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Πλούσια σε βιταμίνη Α βοηθούν στην πρόληψη υπερπαραγωγής των κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Εκεί όπου το υπερβολικό σμήγμα συνδυάζεται με τα νεκρά κύτταρα και φράζει τους πόρους.

Ένας άλλος καλός λόγος για να βάλετε τα καρότα στη διατροφή σας είναι επειδή η βιταμίνη Α μειώνει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.

Συνοψίζοντας
Δεν χρειάζεται να τρώτε και τα 10 τρόφιμα που αναφέραμε κάθε μέρα, αλλά μερικά από αυτά είναι αρκετά!
Για καλύτερη και δυνατή επιδερμίδα να είστε βέβαιοι ότι δεν τρώτε τρόφιμα με πολλά τρανς λιπαρά, ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.