ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής με χαμηλό κόστος

Απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής με χαμηλό κόστος Παναγιώτης Κουρσάρης 13.09.2016

Στο μυαλό μας επικρατεί η εντύπωση ότι για να μπορείς να καταναλώνεις τα απαραίτητα συμπληρώματα σου κάθε μήνα πρέπει να διαθέτεις και υψηλό προϋπολογισμό. Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί πλέον μπορείς να βρεις τα συμπληρώματα σου στην πιο καθαρή μορφή της αγοράς, στις καλύτερες τιμές και με τις πιο ασφαλείς και αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές με σοβαρότητα και χωρίς φανταχτερές συσκευασίες με ανυπόστατες υποσχέσεις.

Με 70 έως 100 το μήνα μπορείτε να έχετε τα βασικά σας συμπληρώματα και να πετύχετε οποιοδήποτε σωματικό στόχο έχετε θέσει.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά συμπληρώματα;

Whey Protein

Η πρωτείνη ορού γάλακτος - Impact Whey Protein είναι η ΝΟ1 σε πωλήσεις πρωτεΐνη ορού γάλακτος η οποία θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης καθώς και θα συμβάλλει στην αύξηση της μυικής σας μάζας. Μπορείτε να την βρείτε σε άπειρες γεύσεις ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές για Smoothie, υγιεινά γλυκίσματα και ό,τι άλλο φανταστείτε.

Κρεατίνη

Η κρεατίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής, ειδικά για τους ανθρώπους που γυμνάζονται συστηματικά, ενώ είναι ένα από τα συμπληρώματα που έχουν τεράστιο επιστημονικό υπόβαθρο, γεγονός που  αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της. Η κρεατίνη είναι ένα μόριο που παράγεται από το σώμα, αλλά ταυτόχρονα προσλαμβάνεται και από την τροφή, όπως τα αυγά, το κρέας και το ψάρι. Λειτουργεί παρέχοντας στο σώμα μας ένα φωσφορικό μόριο, το οποίο ενεργοποιεί τη διφωσφορική αδενοσίνη (ADP) σε τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP), η οποία είναι προτιμότερη πηγή ενέργειας για το σώμα μας.

Σύμφωνα με έρευνες, η κρεατίνη έχει απενεχοποιηθεί πλήρως για την πρόκληση καρκίνου ή και προβλημάτων σε υγιές συκώτι. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες (1α, 1β), καταρρίπτεται ο μύθος ότι η κρεατίνη μπορεί να έχει ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ επίδραση στα νεφρά ή σε οποιαδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη διεγείρει τον αθλητή, προσδίδει συγκέντρωση ενώ παράλληλα αυξάνει την αεροβική ικανότητα και την δύναμη συμβάλλοντας στην αύξηση της ενέργειας και της δύναμης του. Αποτελεί ένα συστατικό με μοναδική δράση αλλά απαιτεί προσοχή στο να βρείτε την κατάλληλη για εσάς δοσολογία. Ξεκινήστε με 100 mg και ελέξτε την ανοχή σας.

Γλουταμίνη

Η γλουταμίνη είναι ένα από τα 20 αμινοξέα που υπάρχουν εκ φύσεως μέσα στην πρωτεΐνη που καταναλώνουμε στη διατροφή μας. Εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στο κρέας, στα αυγά και στα γαλακτομικά προϊόντα. Η γλουταμίνη υποστηρίζει την μυϊκή ανάπτυξη αποκατάστασης που προσφέρει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην διατήρηση της απόδοσης χωρίς κάμψη.

Πολυβιταμίνη

Τέλος, μια πολυβιταμίνη θεωρείται απαραίτητη προσθήκη στη διατροφή ενός ατόμου που γυμνάζεται προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του στα απαραίτητα μικροσυστατικά στοιχεία.

Διαμορφώστε το δικό σας  πακέτο συμπληρωμάτων και θα δείτε ότι θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσετε μια περιουσία.

Βιβλιογραφία
1α. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12500988
1β. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12701816

My protein - Βασίλης Σκολίκης