ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με πράσα

Κοτόπουλο με πράσα Παναγιώτης Κουρσάρης 25.07.2013

Υλικά

  • 1 μερίδα στήθος κοτόπουλου μέτρια
  • 3 πράσα
  • 5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζετε τα πράσα. Κρατάτε το λευκό μέρος. Τα πλένετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σ’ ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας. Ρίχνετε το κοτόπουλο, τα πράσα, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 τουλάχιστον ώρες. Μπορείτε να τα αφήσετε και από το προηγούμενο βράδυ. Τα ανακατεύετε κατά διαστήματα. Βάζετε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα. Τα αφήνετε να βράσουν και να πιουν το ζουμί τους.

Θρεπτικά στοιχεία της συνταγής: κοτόπουλο με πράσα

Λένα Τερκεσίδου