ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παγίδες που πρέπει να προσέχετε για να μην παχαίνει η σαλάτα σας

Παγίδες που πρέπει να προσέχετε για να μην παχαίνει η σαλάτα σας Παναγιώτης Κουρσάρης 14.08.2013
  • Μπέικον ή άλλα αλλαντικά: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου, συντηρητικά και το 60% της θερμιδικής τους αξίας αντιστοιχεί σε λίπος 
  • Κρουτόν: Κατά την παρασκευή τους τα κρουτόν τηγανίζονται και περιέχουν αρκετά λιπαρά, μεταξύ των οποίων τα «κακά» υδρογονοποιημένα λίπη
  • Κρεμώδη ντρέσινγκ: Ως βάση στα ντρέσινγκ αυτής της κατηγορίας, χρησιμοποιείται η μαγιονέζα ή η κρέμα γάλακτος. Ιδιαίτερα παχυντικά τα κρεμώδη ντρέσινγκ, επιβαρύνουν μία μερίδα σαλάτας με 150 περίπου θερμίδες και έως 15 γρ. λιπαρά
  • Τυριά: Ποικιλίες όπως το ροκφόρ και τα υπόλοιπα μπλε τυριά, καθώς και το μπρι ή το καμαμπέρ, είναι «φορτωμένες» με λιπαρά
  • Ζυμαρικά ή πατάτες: Συνήθως οι σαλάτες με συστατικό τα ζυμαρικά ή την πατάτα, περιέχουν και την παχυντική μαγιονέζα, καθώς και αρκετό αλάτι