ΤΡΟΦΕΣ ΥΓΕΙΑ

5 οφέλη για την υγεία τρώγοντας ρόδια

5 οφέλη για την υγεία τρώγοντας ρόδια Παναγιώτης Κουρσάρης 11.02.2014

Τα ρόδια περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά που βοηθάνε στη πρόληψη του καρκίνου, προστατεύουν την καρδιά σας, ακόμη και στο να κρατήσουν τα δόντια σας καθαρά. Δείτε πιο κάτω τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού.

Υγεία της Καρδιάς: Τα αντιοξειδωτικά στα ρόδια προσφέρουν διάφορες μορφές προστασίας για την καρδιά σας. Οι πολυφαινόλες, τανίνες και άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα ρόδια μειώνουν την συσσώρευση πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μειώνουν επίσης την πίεση του αίματος και της κακής χοληστερόλης (LDL).

Πρόληψη του καρκίνου: Εκτός από τα αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι καλά γνωστά για την ικανότητά τους να καταπολεμήσουν τον καρκίνο που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, τα ρόδια περιέχουν επίσης φυτοχημικά που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Το οιστρογόνο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού, αλλά τα φυτοχημικά παράγουν ένα οξύ που αναστέλλει την παραγωγή του σώματος των οιστρογόνων. Τα ρόδια έχουν επίσης αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καταπολέμηση του προστάτη και του πνεύμονα.

Καθαρά δόντια: Τα ρόδια δεν βοηθούν μόνο στη καταπολέμηση της χολέρας που συσσωρεύεται στις αρτηρίες σας, Αυτό το σούπερ τροφή συμβάλει στη καταπολέμηση της οδοντικής πλάκας. Το εκχύλισμα ροδιού απομακρύνει την πλάκα που προκαλεί τα βακτήρια που οδηγεί στην ασθένεια των ούλων.

Γήρανση: Τα ρόδια είναι χρήσιμα για τη θεραπεία μιας σειράς από ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση. Μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε επίσης ότι οι πολυφαινόλες στα ρόδια μειώνουν τη συσσώρευση πλάκας στον εγκέφαλο (πρωτεΐνες) που καταστρέφει και διαταράσσει την επικοινωνία του εγκεφάλου και μπορεί τελικά να οδηγήσει στην απώλεια της μνήμης και νοητικής έκπτωσης που χαρακτηρίζουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Αρθρίτιδα: Σε μια μελέτη του 2005 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cape Western Reserve, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα ένζυμο που βρίσκεται στα ρόδια μπορεί να επιβραδύνει τη φθορά του χόνδρου που οδηγεί στην οστεοαρθρίτιδα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ροδιού είναι επίσης χρήσιμες για τη θεραπεία αυτής της κατάστασης μετά την έναρξη της.