Αδυνάτισμα με γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά όπως όλοι ξέρουμε βοηθούν στην ενίσχυση των οστών, υπάρχει όμως άλλη μια δράση που ίσως δεν γνωρίζετε. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες φάνηκε ότι η συστηματική κατανάλωση γαλακτοκομικών σε συνδυασμό με διατροφή εξυπηρετεί σημαντικά την απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα ένας σημαντικός αριθμός ερευνητικών μελετών δείχνουν ότι η κατανάλωση 3-4 μερίδων γαλακτοκομικών καθημερινά σε συνδυασμό με μια ήπια υποθερμιδική δίαιτα συμβάλει όχι μόνο στην μεγαλύτερη μείωση του βάρους αλλά και την ταχύτερη απώλεια λίπους από την κοιλιακή χώρα (μέχρι και 2 φορές περισσότερο χάσιμο λίπους). Το γεγονός αυτό συμβάλει στην αντιμετώπιση της κεντρικού τύπου παχυσαρκίας, μειώνοντας έτσι και τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές ασθένειες. Η δράση αυτή αποδόθηκε στην αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου σε συνδυασμό με την βιταμίνη D.

Εκμεταλλευτείτε και εσείς τα οφέλη που αναφέραμε καταναλώνοντας 3 μερίδες με γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα. Μία μερίδα γαλακτοκομικών αντιστοιχεί σε 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. ή 1 ποτήρι γάλα ή 30 γρ. τυρί.

Ακόμα κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει μέχρι 400 mg ασβεστίου σε κάθε γεύμα. Αν επιθυμείτε τα μέγιστα αποτελέσματα στην απώλεια λίπους μην λαμβάνετε και τις 3 μερίδες γαλακτοκομικών μαζί αλλά μοιράστε τις σε 3 γεύματα. Ένα παράδειγμα με 3 μερίδες γαλακτοκομικών σε μια ημέρα είναι 30 γρ τυρί το πρωί 1 ποτήρι γάλα το απόγευμα και 1 γιαουρτάκι το βράδυ.

Γαλακτοκομικά και αδυνάτισμα πάνε μαζί!

Παναγιώτης Κουρσάρης