ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Αδυνάτισμα με γαλακτοκομικά

Αδυνάτισμα με γαλακτοκομικά Παναγιώτης Κουρσάρης 21.05.2013

Τα γαλακτοκομικά όπως όλοι ξέρουμε βοηθούν στην ενίσχυση των οστών, υπάρχει όμως άλλη μια δράση που ίσως δεν γνωρίζετε. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες φάνηκε ότι η συστηματική κατανάλωση γαλακτοκομικών σε συνδυασμό με διατροφή εξυπηρετεί σημαντικά την απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα ένας σημαντικός αριθμός ερευνητικών μελετών δείχνουν ότι η κατανάλωση 3-4 μερίδων γαλακτοκομικών καθημερινά σε συνδυασμό με μια ήπια υποθερμιδική δίαιτα συμβάλει όχι μόνο στην μεγαλύτερη μείωση του βάρους αλλά και την ταχύτερη απώλεια λίπους από την κοιλιακή χώρα (μέχρι και 2 φορές περισσότερο χάσιμο λίπους). Το γεγονός αυτό συμβάλει στην αντιμετώπιση της κεντρικού τύπου παχυσαρκίας, μειώνοντας έτσι και τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές ασθένειες. Η δράση αυτή αποδόθηκε στην αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου σε συνδυασμό με την βιταμίνη D.

Εκμεταλλευτείτε και εσείς τα οφέλη που αναφέραμε καταναλώνοντας 3 μερίδες με γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα. Μία μερίδα γαλακτοκομικών αντιστοιχεί σε 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. ή 1 ποτήρι γάλα ή 30 γρ. τυρί.

Ακόμα κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει μέχρι 400 mg ασβεστίου σε κάθε γεύμα. Αν επιθυμείτε τα μέγιστα αποτελέσματα στην απώλεια λίπους μην λαμβάνετε και τις 3 μερίδες γαλακτοκομικών μαζί αλλά μοιράστε τις σε 3 γεύματα. Ένα παράδειγμα με 3 μερίδες γαλακτοκομικών σε μια ημέρα είναι 30 γρ τυρί το πρωί 1 ποτήρι γάλα το απόγευμα και 1 γιαουρτάκι το βράδυ.

Γαλακτοκομικά και αδυνάτισμα πάνε μαζί!