Οι φακές και η θρεπτικότητα τους
Οι φακές είναι από τις πρώτες τροφές που καλλιεργήθηκαν, είναι μέρος της ανθρώπινης διατροφής
Διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια φακές
Στοιχεία | Θρεπτική αξία | Ποσοστό της ΣΗΠ |
---|---|---|
Ενέργεια | 353 Θερμίδες | |
Υδατάνθρακες | 60 γραμμάρια | |
Φυτικές ίνες | 31 γραμμάρια | |
Πρωτεΐνες | 26 γραμμάρια | |
Λιπαρά | 1 γραμμάριο | |
Νερό | 10,4 γραμμάρια | |
Θειαμίνη (vit. B1 ) | 0.87 μιλιγκράμ | 76% |
Ριβοφλαβίνη (Β vit. 2 ) | 0.211 μιλιγκράμ | 18% |
Νιασίνη (vit. B3 ) | 2.605 μιλιγκράμ | 17% |
Παντοθενικό οξύ (Β 5 ) | 2.120 μιλιγκράμ | 42% |
Βιταμίνη Β6 | 0.54 μιλιγκράμ | 42% |
Φολικό οξύ | 479 μιλιγκράμ | 120% |
Βιταμίνη C | 4.4 μιλιγκράμ | 5% |
Ασβέστιο | 56 μιλιγκράμ | 6% |
Σίδηρο | 7.54 μιλιγκράμ | 58% |
Μαγνήσιο | 122 μιλιγκράμ | 34% |
Φώσφορος | 451 mg | 64% |
Κάλλιο | 955 μιλιγκράμ | 20% |
Νάτριο | 6 μιλιγκράμ | 0% |
Ψευδάργυρος | 4.78 μιλιγκράμ | 50% |