ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρόγραμμα διατροφής για όσους δουλεύουν στο γραφείο

Πρόγραμμα διατροφής για όσους δουλεύουν στο γραφείο Παναγιώτης Κουρσάρης 20.08.2013

Πρωινό, σνακ και απογευματινό στη δουλειά

Πρωινό
1 ποτήρι γάλα με 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι με 2% λιπαρά με 1 μπολ δημητριακά δίαιτας ή 2 φρυγανιές σίκαλης με 30 γρ. ανθότυρο ή τυρί κίτρινο με μειωμένα λιπαρά ή 1 φέτα γαλοπούλα ή 1 κ.γλ. μέλι ή μαργαρίνη που βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης.

Σνακ
1 μήλο ή 1 ροδάκινο ή 1/2 ποτήρι χυμό χωρίς ζάχαρη ή μπαστουνάκια αγγούρι ή καρότο.

Απογευματινό
1 μήλο ή 1 πορτοκάλι ή 1 ποτήρι χυμό χωρίς ζάχαρη ή 1 γιαούρτι με 2% λιπαρά με 1 κ. γλ. μέλι.

Οι επιλογές στη δουλειά

• Σαλάτα με 1 αβγό βραστό και μαρούλι, ντομάτα και αγγούρι με 2 κ. γλ. ελαιόλαδο.
1 τοστ με 2 φέτες ψωμί σίκαλης, 1 φέτα τυρί με μειωμένα λιπαρά, 1 φέτα γαλοπούλα, ντομάτα, μαρούλι και 2 κ. γ λ. μαγιονέζα light.
1 σαλάτα κοτόπουλου τύπου Caesars.
1 ποτήρι γάλα με 1,5% λιπαρά με 1 φρυγανιά σίκαλης ή 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού δημητριακά διαίτης.
1 σαλάτα χωριάτικη (ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, 30 γρ. φέτα) και 2 κ.γλ. ελαιόλαδο.
1 σαλάτα εποχής με 1/3 μερίδας κοτόπουλο βραστό ή 2 φέτες γαλοπούλας, 2 κ.γλ. ελαιόλαδο.

Κυρίως γεύματα

• 1 ψάρι μέτριο ψητό, σαλάτα εποχής (κολοκυθάκια, καρότο), 2 κ. γλ. ελαιόλαδο, 1 πατάτα μικρή βραστή ή 1 λεπτή φέτα ψωμί σίκαλης.
• 1 μπριζόλα μέτρια ψητή, σαλάτα εποχής, ωμή ή βραστή (χόρτα ή κουνουπίδι ή μπρόκολο ή μαρούλι ή αγγούρι), 2 κ. γλ. ελαιόλαδο, 1 πατάτα μικρή βραστή ή 1 λεπτή φέτα ψωμί σίκαλης.
• Μισό βαθύ πιάτο (ή 1.1/2 φλιτζάνι τσαγιού) μακαρόνια χωρίς βούτυρο ή λάδι με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια, 2 κ.σ. τριμμένο τυρί ή cottage cheese και σαλάτα εποχής (μαρούλι, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά) με 1 κ. γλ. ελαιόλαδο.
• Μισό βαθύ πιάτο (ή 1/2 φλιτζάνι τσαγιού) φακές ή ρεβίθια ή φασολάδα, μαγειρεμένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 60 γρ. ανθότυρο ή τυρί.
• 1 μερίδα κοτόπουλο, βραστό ή ψητό (1 μπούτι ή 1/2 στήθος, χωρίς την πέτσα), σαλάτα εποχής, ωμή ή βραστή (κολοκυθάκια ή χόρτα ή μπρόκολο ή μαρούλι ή αγγούρι ή ντομάτα), 2 κ. γλ. ελαιόλαδο.
•  Μισό βαθύ πιάτο (1.1/2 φλιτζάνι τσαγιού) φασολάκια πράσινα μαγειρεμένα με 1. κ.σ. ελαιόλαδο, 60 γρ. ανθότυρο ή τυρί κίτρινο με μειωμένα λιπαρά.
• Μια δεύτερη μέρα μέσα στην εβδομάδα το ψητό ψάρι της πρώτης πρότασης.