FITNESS

Συμβουλές για ομορφιά, άσκηση, αδυνάτισμα και υγεία (2)

Συμβουλές για ομορφιά, άσκηση, αδυνάτισμα και υγεία (2) Παναγιώτης Κουρσάρης 24.04.2013

**Συμβουλή της ημέρας **(29/4/2013)

Μην τρώτε γρήγορα. Μασήστε το φαγητό σας σωστά πριν το καταπιείτε. Το να μασάτε καλά τα φαγητά σίγουρα βοηθάει στην πέψη.

**Συμβουλή της ημέρας **(28/4/2013)

Μην παραλείψετε το πρωινό. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση του σωστού πρωινού είναι ένα από τα πιο θετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ειδικά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

**Συμβουλή της ημέρας **(26/4/2013)

Τρώγοντας πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον έλεγχο της όρεξης και να μειώσει τα ανθυγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια τη μέρας, ειδικά το βράδυ.

**Συμβουλή της ημέρας **(25/4/2013)

Όταν ξεκινάτε κάποιο είδος άσκησης και διατροφής αποφεύγετε τις δραστικές αλλαγές αλλά να κάνετε σταδιακές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Μπείτε σήμερα στον κόσμο του fitness!

**Συμβουλή της ημέρας **(24/4/2013)

Οι κοιλιακοί είναι μια μυϊκή ομάδα σαν όλες τις άλλες γιαυτό θα πρέπει να γυμνάζονται με την ίδια συχνότητα και ένταση. Κάνοντας αμέτρητα ροκανίσματα δεν πρόκειται να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Ο καλύτερος δρόμος είναι η διατροφή!

**Συμβουλή της ημέρας **(22/4/2013)

Όταν έχετε λιγούρα για γλυκό, προτιμήστε ένα φρούτο ή ένα μεγάλο κομμάτι μαύρη σοκολάτα. 

**Συμβουλή της ημέρας **(20/4/2013)
Προσοχή με τα ψηλοτάκουνα, μπορούν να τραυματίσουν τα γόνατα. Όσο πιο ψηλό είναι το τακούνι τόσο πιο πολύ τα κουράζει.

Συμβουλή της ημέρας (19/4/2013)
Αγαπάτε τη σοκολάτα; Μάθετε ότι η μαύρη σοκολάτα έχει θετικές επιπτώσεις και είναι πραγματικά ωφέλιμη για την καρδιά σας, αρκεί να την τρώτε με μέτρο. Είναι πλούσια σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά.

Συμβουλή της ημέρας (18/4/2013)
Ενώ η καφεΐνη είναι μια γρήγορη λύση για ενίσχυση του μεταβολισμού και αντιμετώπιση της κούρασης, η τακτική αερόβια άσκηση είναι μία καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση με διαφορά.

Συμβουλή της ημέρας (17/4/2013)
Μην αναβάλλετε για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα!

Συμβουλή της ημέρας (16/4/2013)
Εντάξετε τα ημικαθίσματα στο πρόγραμμα προπόνησης σας. Εκτός από σφιχτούς γλουτούς θα τονώσουν όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος σας.

Συμβουλή της ημέρας (15/4/2013)
Εάν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής είναι σημαντικό να αυξήσετε την καθημερινή κατανάλωση νερού, καθώς αυτά μπορεί να επιβαρύνουν τα νεφρά σας.

Συμβουλή της ημέρας (14/4/2013)
Πλένετε το φρούτο πριν το καταναλώσετε έστω και αν θα το ξεφλουδίσετε προηγουμένως. Το μαχαίρι μεταφέρει μικρόβια από την επιφάνεια στο εσωτερικό του φρούτου.

**Συμβουλή της ημέρας **(13/4/2013)
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι μια πολύ μεγαλύτερη πηγή κακών λιπαρών από το μαγειρικό λάδι, το βούτυρο ή το τυρί. Καταναλώστε τα σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Συμβουλή της ημέρας (12/4/2013)

Ο χρόνος και η υγεία είναι δύο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν αναγνωρίζουμε μέχρι να τα χάσουμε.

- Denis Waitley

Καλημέρα σε όλους… να έχετε μια ευτυχισμένη και υγιεί μέρα.. και να θυμάστε… να χαμογελάτε :)

Συμβουλή της ημέρας (11/4/2013)

Η υγρασία, οι μεταβολές της θερμοκρασίας και η πίεση κάνουν την ημικρανία χειρότερη. Ξεκουραστείτε λίγο, αντιμετωπίστε το άγχος και ασκηθείτε για πρόληψη από συχνές ημικρανίες.

Συμβουλή της ημέρας (10/4/2013)
Καταναλώνοντας δέκα ή περισσότερες μερίδες προϊόντων ντομάτας την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει κατά 35% περίπου στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του προστάτη.
Συμβουλή της ημέρας (9/4/2013)
Το παρθένο ελαιόλαδο εντάσσεται στα υγιή λίπη και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την καλή χοληστερόλη. Χρησιμοποιήστε το με μέτρο, στα καθημερινά σας γεύματα.
Συμβουλή της ημέρας (8/4/2013)
Μια χούφτα αμύγδαλα είναι μια καλή επιλογή για σνακ. Περιέχουν βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φυτική πρωτεΐνη…. και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.

Συμβουλή της ημέρας (7/4/2013)
Τρώγοντας ψάρι 1 με 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για άνοια.

Συμβουλή της ημέρας (5/4/2013)
Κρατήστε τις προπονήσεις σας κάτω από μία ώρα. Μετά από 60 λεπτά, το σώμα σας αρχίζει να παράγει περισσότερη κορτιζόλη (ορμόνη του στρες) επίσης θα έχετε αρνητικές επιπτώσεις στην τεστοστερόνη για άντρες και συνεπώς σπατάλη μυών.

Συμβουλή της ημέρας (4/4/2013)
Αν δεν γυμνάζεστε καθόλου, προσπαθήστε να κάνετε κάποια αερόβια άσκηση 20 λεπτών για 2 φορές την βδομάδα τουλάχιστο. Έρευνες που έχουν γίνει σε πάνω από 79000 εργαζόμενους σε 250 τοποθεσίες βρήκαν ότι αυτοί που έκαναν έστω αυτή την ελάχιστη άσκηση είχαν πολύ πιο λίγα προβλήματα ασθένειας από αυτούς που δεν έκαναν καθόλου άσκηση.

Συμβουλή της ημέρας (3/4/2013)
Για να αυξήσουμε το σωματικό μας βάρος και τη μυικής μας μάζα, η προπόνηση με βάρη δεν είναι αρκετή. Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία είναι εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντική.

Συμβουλή της ημέρας (2/4/2013)
Μην γυμνάζεται του κοιλιακούς σας κάθε μέρα. Οι κοιλιακοί είναι σαν τις άλλες μυϊκές ομάδες. 2 με 3 φορές την βδομάδα είναι αρκετό για να γραμμώσετε τους κοιλιακούς σας, πάντα με μια σωστή διατροφή.

Συμβουλή της ημέρας (1/4/2013)
Σε περίοδο δίαιτας προτιμήστε σαν φρούτο κάποιο είδος μούρων, καθώς αυτά περιέχουν χαμηλότερα ποσοστά ζάχαρης από άλλα φρούτα και είναι χαμηλότερα σε θερμίδες.
Αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, είναι αλήθεια :)))