ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Pancakes με Πρωτεΐνη

Συνταγή για Pancakes με Πρωτεΐνη Παναγιώτης Κουρσάρης 15.09.2016

To παρακάτω άρθρο είναι ακριβής αναδημοσίευση από το επίσημο blog της Myprotein

Συνταγή για τα καλύτερα και πιο λαχταριστά Pancakes με Πρωτεΐνη (protein pancakes) με γαρνιτούρα γιαουρτιού 0% λιπαρά , με ποιοτικούς complex υδατάνθρακες (κάτω από 35γρ. net* υδατανθράκων, 8 γραμμάρια φυτικών ινών), χώρις αλεύρι και πάνω από 80γρ. πρωτεΐνης, αφράτα κάθε φορά!

Συνταγή για Pancakes με Πρωτεΐνη

Μερίδες: 2 μεγάλα ή 4 Μικρά

Υλικά

  1. 50γρ - 50γρ Impact Whey Protein Chocolate smooth (25γρ για το μίγμα, 25γρ για την γαρνιτούρα)
  2. 40γρ - Άμεση βρώμη
  3. 100ml - Ασπράδια Αυγών Περίπου 3 ασπράδια
  4. 1 ολόκληρο - αυγό
  5. 2Κ.Γ. - Baking Powder
  6. 10γρ - Organic Cacao Powder
  7. 1 πρέζα - αλάτι
  8. γλυκαντική ουσία (π.χ. Στέβια) Όχι απαραίτητα
  9. 170γρ - 0% Γιαούρτι

Διατροφικά Στοιχεία

Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες:?300 -?117 Θερμίδες από Λιπαρά

% Ημερήσια Διατροφική Αξία *
Συνολικά Λιπαρά13 / Στο μίγμαg20%
Συνολικοί Υδατάνθρακες42 / Στο μίγμαg14%
Πρωτεΐνη80 / Στο μίγμαg160%

* Το ποσοστό της ημερήσιας διατρογικής αξίας βασίζεται σε δίαιτα 2000 θερμίδων

Οδηγίες

  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για τα ?pancakes: Σε ένα απλό μπλέντερ με λεπίδες προσθέτουμε τα 25γρ της πρωτεϊνης, την βρώμη, τα ασπράδια, το αυγό, το baking powder, το κακάο, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και την stevia. Τα χτυπάμε για 30 με 60 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και με μία χαρτοπετσέτα αλοίφουμε το τηγάνι ?ώστε η επιφάνεια του να καλύπτεται από μία λεπτή στρώση λαδιού (χωρίς φούσκες… αυτό το βήμα είναι απαραίτητο άμα θέλουμε τα pancakes να έχουν λεία επιφάνεια κάθε φορά και να βγαίνουν ταυτόχρονα αφράτα!). Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή πρός μέτρια φωτιά (4-5/10 ή 1/3 , εξαρτάται από την κουζίνα του καθενός).
  • Τοποθετούμε το μισό μίγμα και καλύπτουμε με ένα καπάκι κατσαρόλας. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το πάνω μέρος. ?Στη συνέχεια, με ένα πιρούνι ξεκολλάμε προσεχτικά το pancake, αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 30-45 δευτερόλεπτα χωρίς το καπάκι
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για το υπόλοιπο μίγμα.
  • Στη συνέχεια σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την υπόλοιπη πρωτεϊνη και τα δημητριακά της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε το πρώτο pancake σε ένα πιάτο, από πάνω την μισή γαρνιτούρα, από πάνω το δεύτερο pancake και την υπόλοιπη γαρνιτούρα. Πασπαλίζουμε με φρούτα και σιρόπι MySyrup!!!

sintagi-pancakes-proteinis.png

Από MyProtein