ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος

Δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος Παναγιώτης Κουρσάρης 02.07.2013

Η δίαιτα αυτή χωρίζεται σε 4 διαφορετικές κατηγόριες ανάλογα με την ομάδα αίματος του κάθε ανθρώπου και βασίζεται στις τροφές που ταιριάζουν στην κάθε ομάδα αίματος χωριστά. Οι 4 ομάδες αίματος είναι Α, Β, Ο και ΑΒ. 

Σύμφωνα με τον γιατρό Peter J. D’ Adamo, οι τροφές που βελτιώνουν την υγεία μας διαφέρουν ανάλογα με την ομάδα αίματος.  Η ομάδα αίματος μπορεί να κάνει φανερή την προδιάθεσή του σε πολλές ασθένειες και να ορίσει την επιλογή ενός συγκεκριμένου διατροφικού προγράμματος ή μιας συγκεκριμένης άσκησης. Ο γιατρός Peter J. D’ Adamo κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από πάρα πολλές έρευνες, συνεχίζοντας τις μελέτες του επίσης ειδικού γιατρού και πατέρα του, James D’ Adamo. Χάρη στον πατέρα του υιοθέτησε τη λογική «κάτι που κάνει κακό σε ένα άτομο μπορεί να κάνει καλό σε ένα άλλο». Έτσι διαχώρισε τους ασθενείς του με βάση την ομάδα αίματος τους και παρατηρούσε τις αντιδράσεις τους. Το συμπέρασμα ήταν ότι σε κάποιες τροφές υπάρχουν άτομα που αντιδρούσαν θετικά ενώ άλλα άτομα με διαφορετική ομάδα αίματος αντιδρούσαν αρνητικά.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι τροφές περιέχουν ειδικές ενώσεις, τις λεκτίνες. Οι λεκτίνες είναι όμοιες με τα αντιγόνα του ανθρώπου. Καταναλώνοντας μια τροφή με λεκτίνες που δεν είναι συμβατές με την ομάδα αίματος μας, ο οργανισμός μας τις αντιμετωπίζει ως ξένες και προσπαθεί να τις εξουδετερώσει.

Οι τροφές που δεν είναι συμβατές με την ομάδα αίματος **μας, **επιβραδύνουν τον μεταβολισμό, δυσκολεύουν την πέψη, δημιουργούν προβλήματα των ορμονών έχουμε δηλαδή ανισορροπία ορμονών. Αυτός είναι ο λόγος που η δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος θα μας βοηθήσει να χάσουμε περισσότερο βάρος.

Στα επόμενα άρθρα θα δούμε ποιες τροφές πρέπει να τρώμε και ποιες να αποφεύγουμε ανάλογα πάντα με τις ομάδες αίματος.