ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Κολπάκια για καλύτερο μεταβολισμό

Κολπάκια για καλύτερο μεταβολισμό Παναγιώτης Κουρσάρης 04.12.2012

Πως να φτιάξω το μεταβολισμό μου για να καίω λίπος συνεχώς 

Εκτός από την άθληση που είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες για καλύτερο μεταβολισμό υπάρχουν και άλλα κολπάκια.Σας αναφέρω εδώ 12 τρόπους για καλύτερο μεταβολισμό

1. Κατανάλωσε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα: Πλούσια πηγή πρωτεϊνών είναι το άπαχο κρέας, τα όσπρια και το ψάρι. Φρόντισε η κάθε μερίδα πρωτεϊνών να μην υπερβαίνει τα 30 γραμμάρια την κάθε φορά. Για παράδειγμα, 30 γραμμάρια αντιστοιχούν σε ένα φλιτζάνι τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών ή σε 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα.

2. Απόφυγε τροφές που είναι πλούσιες σε αλεύρι και σιτηρά, όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά. Τουλάχιστον για το διάστημα που επιθυμείς να τρέξεις τον μεταβολισμό σου, φρόντισε να καταναλώνεις μικρές μερίδες σιτηρών.

3. Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές: πες όχι σε παγωτά, σοκολάτες, αλλαντικά αλλά και στην αγαπημένη πολλών μαγιονέζα.

4. Μείωσε το άμυλο: φρόντισε να καταναλώνεις μόνο μία μερίδα με άμυλο καθημερινά. Αυτή η μερίδα πρέπει να είναι μέρος του πρωινού ή του μεσημεριανού γεύματος και όχι του βραδινού, αφού πολύ δύσκολα θα καταφέρει να την επεξεργαστεί το στομάχι σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

**5. Ναι στα φρούτα αλλά με μέτρο: **μπορείς να τρως δύο φρούτα ημερησίως. Προτίμησε αυτά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φτωχά σε ζάχαρη, όπως είναι τα μήλα και τα αχλάδια. Προτίμησε τα οργανικά φρούτα που κάνουν το μεταβολισμό σου να τρέχει με χίλια.

**6. Πες ναι στα γαλακτοκομικά προϊόντα **με χαμηλά λιπαρά: γιαούρτι, γάλα, τυρί είναι μόνο μερικές από τις υγιεινές επιλογές όπου έχεις για να αντικαταστήσεις με αυτές κάποιο παχυντικό σνακ. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, το ασβέστιο βοηθά το σώμα, να μεταβολίσει το λίπος πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη επιτυχία.

**7. Μείωσε το αλκοόλ: **αν δεν μπορείς να το κόψεις εντελώς, μείωσε την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ στο ένα ποτήρι κρασί. Εννοείται, πως για όσο καιρό είσαι σε καθεστώς δίαιτας, πρέπει να ξεχάσεις τα κοκτέιλ που φαίνεται πως αυξάνουν την αποθήκευση λίπους κατά 73%, ειδικά αν δεν αρκείσαι στο ένα μοχίτο ανά βραδιά.

8. Δείξε την προτίμησή σου στο ελαιόλαδο και ξέχνα τα βούτυρα και όλα τα άλλα κορεσμένα λίπη. Στην κατεύθυνση αυτή, κόψε εντελώς τα τηγανητά και τα τρόφιμα που περιέχουν μαργαρίνες και πολλά λίπη.

**9. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό **την ημέρα. Προσπάθησε να πίνεις το νερό σου κρύο, κι αυτό γιατί φαίνεται το κρύο νερό βοηθά τον οργανισμό να καίει μερικές θερμίδες παραπάνω. Σίγουρα οι παραπάνω θερμίδες δεν είναι πολλές στο ένα ποτήρι, αλλά αν το κάνεις συνήθεια, η διαφορά θα είναι μεγάλη συγκεντρωτικά.

**10. Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά: **τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, ώστε να είσαι ξεκούραστη. Μερικές από τις τροφές που βοηθούν να κοιμάσαι πιο ήρεμη είναι το γάλα, τα δημητριακά, το μήλο, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι. Ειδικά το πράσινο τσάι όχι μόνο σου χαρίζει όνειρα γλυκά, αλλά σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, τα άτομα που κατανάλωναν 3 γλιτσάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά, μείωσαν το βάρος τους κατά 4,6 περισσότερα κιλά, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τσάι και ακολουθούσαν την ίδια διατροφή.

11. Άρχισε να γυμνάζεσαι: τροφές που σε γεμίζουν ενέργεια και σε στέλνουν στο γυμναστήριο με μιας, είναι ο σολομός, τα δημητριακά, η σοκολάτα (προτίμησε τη μαύρη που είναι πιο διαιτητική) και οι ξηροί καρποί, ιδίως τα καρύδια. Ειδικά οι τροφές που είναι γεμάτες Ω-3 λιπαρά όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος, βοηθούν τον οργανισμό να αισθάνεται γρηγορότερα την αίσθηση του κορεσμού.

**12. Πες ναι στα πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα: **μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολλές ώρες, γιατί ο μεταβολισμός σου αντί να τρέξει θα αδρανήσει εντελώς και ξέχνα τις καύσεις που θα πάρουν από πάνω σου τα περιττά κιλά.