ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαβητικά μπισκότα

Διαβητικά μπισκότα Παναγιώτης Κουρσάρης 06.08.2013

Η συνταγή που θα δούμε είναι κατάλληλη για διαβητικούς και όχι μόνο μιας και τα διαβητικά μπισκότα που θα φτιάξουμε είναι χαμηλά σε θερμίδες, χοληστερόλη, άλατα και λίπη, επίσης η συνταγή είναι εύκολη να γίνει.

Υλικά για 14 μπισκότα

  • 3/4  φλιτζανιού αλεύρι (83 γρ.)
  • 1/8 κουταλάκι γλυκούαλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκούbaking powder
  • 4 κουταλάκια γλυκού(19 γρ.) μαργαρίνη (από καλαμποκέλαιο)
  • 2-3 κουταλιές σούπαςνερό (ή όσο χρειαστεί)
  • 3 κουταλάκι γλυκού(16 γρ.)φρουκτόζη
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες (20 γρ.)
  • 1αυγό-κτυπημένο (60 γρ.)
  • 1 κουταλάκι γλυκούκανέλλα

Οδηγίες:

  1. Κοκκινιστέ το αλεύρι με το αλάτι και baking powder. Ρυζιάστε το μίγμα αλευριού με την μαργαρίνη, χρησιμοποιώντας τις άκριες των δακτύλων σας.
  2. Προσθέστε τμηματικά το νερό, και το κτυπημένο αυγό και την φρουκτόζη μέχρι να φτιάξετε μια λεία ζύμη. Τέλος, ανακατέψετε στην ζύμη τις σταφίδες και την κανέλα. Αφήστε την ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30 λεπτά.
  3. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ξέβαθο ταψί φούρνου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου (μέτριο φούρνο).
  4. Χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι σούπας για να κόψετε την ζύμη σε μικρές μπουκιές και τοποθετείστε τες πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε μέτριο φούρνο (177-190 βαθμούς κελσίου) για 45-60 λεπτά (τα μπισκότα πρέπει να είναι τραγανιστά).
  5. Σερβίρετε με διαβητική ή/και διαιτητική μαρμελάδα.

1 μερίδα

  • Θερμίδες 46 kcal
  • Υδατάνθρακες 7 gr.
  • Πρωτεΐνες 1.1 gr.
  • Λίπος 1.6 gr.
  • Χοληστερόλη 22 mg