Φυσικό κομπόστο κοκτέιλ

κομπόστο
Είναι ένα γλυκό νοστιμότατο και ωφελιμότατο φτιαγμένο με φυσικά υλικά.

Πώς κατασκευάζεται

Ρίχνουμε σε ένα μπολ ή βάζο τα πιο κάτω ξερά φρούτα και ξερούς καρπούς, μισό ποτήρι από κάθε είδος, αφού τα έχουμε πλύνει καλά: παστόσυκα, σταφιδάκια, ξερά δαμάσκηνα, καρύδια, ασπρισμένα αμύγδαλα.

Τα καλύπτουμε στο μπολ με νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες. Τα σερβίρουμε σε μικρά μπολ μαζί με το νερό τους και τα τρώμε μαζί με 2-3 μπισκότα υγιεινής κατασκευής.

Το φυσικό κομπόστο είναι το πιο υγιεινό γλυκό για κεραστικό στους ξένους. Ας το εισάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή στη θέση άλλων ποτών ή γλυκών της βιομηχανίας. Είναι συμπλήρωμα τέλειο της διατροφής των μικρών παιδιών, αλλά και των μεγάλων.

Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι δυο μέρες.

Φτιάχνοντας τακτικά φυσικό κομπόστο όχι μόνο τρεφόμαστε ορθά, αλλά και ευχάριστα.

Ο καλύτερος χρόνος για να παίρνουμε φυτικό κομπόστο είναι στα ενδιάμεσα των τριών γευμάτων: στις 10 π.μ. ή 5 μ.μ.

Φυσικό κομπόστο, μπορούμε να λαμβάνουμε και σαν επιδόρπιο, αν το φαγητό μας είναι λ.χ. σαλάτα ή ατμόβραστα ή χορτικό ψητό. Το αποφεύγουμε μετά από ψάρι, κρέας, κοτόπουλο, όσπρια.
Share it:

ΥΓΙΕΙΝΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Post A Comment: