Μπισκότα κρασάτα νηστίσιμα

Μπισκότα κρασάτα
Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο spry
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι κρασί άσπρο ξηρό
  • 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 πακέτο φαρίνα (παρά 1 1/4 φλιτζανιού περίπου)
  • 4 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά φρούτου κοφτή κανέλα
  • 1 κουταλιά φρούτου κοφτή γαρύφαλλα
  • 250γρ. σησάμι
Εκτέλεση:

Πλένετε ατό το βράδυ το σησάμι και το αφήνετε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Κτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά το αραβοσιτέλαιο και μετά τη ζάχαρη.

Ρίχνετε την κανέλα. τα γαρύφαλλα και το κρασί. Σταματάτε το μίξερ.

Ρίχνετε λίγο - λίγο το αλεύρι (στο πρώτο φλιτζάνι βάζετε το μπέικιν πάουντερ) και ανακατεύετε στην αρχή με ξύλινο κουτάλι. Ζυμώνετε ελαφρά. Μόλις δείτε ότι πλάθεται η ζύμη, σταματάτε το αλεύρι.

Πλάθετε τα μπισκότα στο μέγεθος μεγάλου φοινικιού και τα τυλίγετε στο σησάμι (τα ξαναπλάθετε πάλι, για να μην πέσει το σησάμι).

Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο.

Γίνονται 74. Σε εμφάνιση είναι όπως τα μελομακάρονα.

Δείτε και τα νηστίσιμα παξιμάδια γλυκάνισου
της Φωτεινής Ευαγγελάτου
Share it:

ΥΓΙΕΙΝΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Post A Comment: