ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΡΟΦΕΣ

Φάε μήλα και κράτα τους γιατρούς μακρυά!

Φάε μήλα και κράτα τους γιατρούς μακρυά! Παναγιώτης Κουρσάρης 13.12.2012

Αυτά τα θαύματα της φύσης αξίζουν πραγματικά τη φήμη που έχουν ότι μπορούν να κρατήσουν μακριά το γιατρό, τρώγοντας ένα την ημέρα! Στην δική μας περίπτωση φαίνεται ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε και το λίπος μακριά από το σώμα σας.

Πρώτα από όλα θα ανεβάσουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας με ασφαλή και ομαλό τρόπο και θα τα κρατήσουν εκεί περισσότερο από άλλες τροφές. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην νιώσετε πείνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεύτερον, τα μήλα είναι μια από τις καλύτερες πηγές διαλυτών φυτικών ινών στα σούπερ μάρκετ. Οι συγκεκριμένες ίνες εξαφανίζουν το αίσθημα της πείνας, προστατεύοντας μας από τις επικίνδυνες διακυμάνσεις των σακχάρων στο αίμα μας, σχετικά με τον Dr. James Anderson της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Kentucky.

Ένα μέτριου μεγέθους μήλο σας δίνει μόνο 75 θερμίδες και δεν περιέχει καθόλου νάτριο, κορεσμένα λιπαρά ή χοληστερόλη. Εκτός από τη μείωση του σωματικού σας βάρους, κερδίζετε διπλά γιατί θα μειώσετε θα αρχικά επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα σας αλλά και την αρτηριακή σας πίεση!