BODYBUILDING FITNESS

Γίνεται να μετατραπεί το λίπος σε μυική μάζα ή το αντίθετο;

Γίνεται να μετατραπεί το λίπος σε μυική μάζα ή το αντίθετο; Παναγιώτης Κουρσάρης 12.12.2012

Αρκετοί βρίσκουν τη δικαιολογία να μην γυμνάζονται διότι όπως λένε, όταν θα σταματήσουν τη γυμναστική οι μύες τους θα μετατραπούν σε λίπος με αποτέλεσμα να κάνουν το σώμα τους χειρότερο απ’ ότι ήταν πριν αρχίσουν τη γυμναστική.

Αυτό είναι γενετικά αδύνατο να γίνει, αφού οι μύες και το λίπος είναι δύο τελείως διαφορετικοί ιστοί και κυτταρικές ομάδες.

Έτσι όπως ο ήλιος δεν μπορεί να ανατείλει από τη δύση εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα, έτσι και οι μύες δεν μπορούν να μετατραπούν σε λίπος. Το ίδιο ισχύει και για το λίπος, αφού πολλοί έχουν την ιδέα ότι μετατρέπετε σε μυς. Αυτό είναι αδύνατο!

Αυτό που συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους που σταματάνε τη γυμναστική, είναι ότι οι μύες τους συρρικνώνονται λόγω ατροφίας. Δηλαδή οι μύες τρέφονται με λιγότερα στοιχεία αμινοξέων, έτσι αυτοί μικραίνουν.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι πολύ λίγοι από αυτούς τους ανθρώπους θα προσαρμόσουν τη διατροφή τους στα νέα δεδομένα της ζωής τους που είναι χωρίς τη γυμναστική, συμπεραίνουμε ότι θα υπάρχει σημαντικό ενεργειακό περίσσευμα, (υδατάνθρακες) το οποίο θα μετατραπεί σε λίπος.

Έτσι, ένας άνθρωπος που δεν τα γνωρίζει αυτά και παρατηρήσει έναν πρώην αθλούμενο να παχαίνει, τότε θα υποθέσει ότι οι μύες μετατράπηκαν σε λίπος.

Είναι ολοφάνερο ότι η μετατροπή των μυών σε λίπος είναι ακόμα ένας μύθος του fitness και bodybuilding!