ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΡΟΦΕΣ

Οι 11 καλύτερες φυσικές πηγές ασβεστίου

Οι 11 καλύτερες φυσικές πηγές ασβεστίου Παναγιώτης Κουρσάρης 15.02.2013

Το?ασβέστιο?είναι πολύ?σημαντικό?για την υγεία μας, κυρίως όμως είναι?σημαντικό?για τα οστά μας και τα δόντια μας, επίσης δρα ενάντια στο καρκίνο και στην?οστεοπόρωση, ελέγχει την πίεση, ακόμα μας βοηθά στο να είμαστε πιο ήρεμοι και να ελέγχουμε να νεύρα μας καλύτερα.

Το καλύτερο όμως είναι ότι δεν είναι μόνο αυτά, πρόσφατες?έρευνες?δείχνουν ότι το?ασβέστιο μαζί με τη βιταμίνη D, βοηθά στο κάψιμο λίπους και επομένως και στο χάσιμο βάρους.

Ασβέστιο?βρίσκετε?άφθονο στα γαλακτοκομικά, όμως επειδή τα πλήρες γαλακτοκομικά είναι αυξημένα σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, προσέχουμε να επιλέγουμε τα άπαχα γαλακτοκομικά.

Ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου:

  • Παιδιά στην εφηβεία 1300 mg
  • Ενήλικες 19 με 50 ετών 1000 mg
  • Πάνω των 50 1200 mg
  • Γυναίκες που εγκυμονούν ή?θηλάζουν?1300 - 1500 mg

Δυναμώστε τα?οστά?σας με τις καλύτερες φυσικές πηγές ασβεστίου

galaktokomika-apo-asvestio.jpg

sardela-gia-asvestio.JPG
3. Γαλακτοκομικά: Άπαχο γάλα:?Ένα ποτήρι άπαχο γάλα εκτός του ότι δεν έχει πολλές θερμίδες, μας παρέχει 320 mg ασβεστίου και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Γιαούρτι:? Μια συσκευασία γιαουρτιού που είναι γύρω στα 200 γραμμάρια μας δίνει 400 mg?ασβεστίου. 4. Τυριά: Φέτα, τσένταρ, γραβιέρα, παρμεζάνα, ricotta, emmental, cottage cheese, έχουν μια πολύ?σημαντική?ποσότητα?ασβεστίου. 5. Αμύγδαλα: Οι νόστιμοι?αυτοί?ξηροί?καρποί μας παρέχουν, 240 mg ασβεστίου ανά 100 γραμμάρια αμυγδάλων. 6. Αποξηραμένα σύκα: Μια πολύ καλή πηγή, μας παρέχει 210 mg ασβεστίου στα 100 γραμμάρια ξερών σύκων. 7. Σαρδέλες: Οι?θαυματουργές?σαρδέλες έχουν τεράστιες ποσότητες ασβεστίου, για κάθε 100 γραμμάρια σαρδέλας παίρνουμε 500mg ασβέστιο, επίσης έχουν τα θαυματουργά ωμέγα-3 καθώς και βιταμίνες Β, σίδηρο, κάλιο και ένα σορό άλλες θρεπτικές ουσίες. 8. Τόφου: Χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε? πρωτεΐνες?και ασβέστιο. 9. Σπανάκι: 240 mg ασβεστίου από ένα?φλιτζάνι σπανάκι, επίσης είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου και βιταμινών Α και Κ.? 10. Λευκά φασόλια: Κάθε?φλιτζάνι μαγειρεμένα λευκά φασόλια?έχουν 140 mg ασβέστιο. 11. Μπρόκολο: Ένα?φλιτζάνι?μαγειρεμένο μπρόκολο έχει 100 mg ασβέστιο. 12. Κονσέρβα σολομού: 100 γραμμάρια κονσερβοποιημένου σολομού?ισοδυναμή?με 200mg ασβέστιο. 13. Ρόκα: Με σχεδόν μηδενικές θερμίδες δεν παχαίνει καθόλου και μας δίνει για κάθε?φλιτζάνι?120 mg ασβεστίου. 14. Παρμεζάνα: Μόλις 30 γραμμάρια παρμεζάνα μας δίνει 410mg ασβέστιο.