ΤΡΟΦΕΣ

Φασόλια

Φασόλια Παναγιώτης Κουρσάρης 07.06.2013

Τα φασόλια είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Τα περισσότερα φασόλια έχουν γύρω στις 215 θερμίδες ανά μαγειρεμένο κύπελλο (τα φασόλια γίγαντες φτάνουν τις 260). Έχουν την περισσότερη πρωτεΐνη σε σχέση με το λιγότερο λίπος από όλα τα φαγητά που μπορείτε να μαγειρέψετε. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και έχουν χαμηλές ποσότητες σε νάτριο.

Η φυτική πρωτεΐνη είναι ατελής, που σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε και κάτι άλλο για να την κάνετε να λειτουργήσει σωστά. Συνδυάστε τα φασόλια της επιλογής σας με ρύζι, κριθάρι, καλαμπόκι, πατάτα ή σιτάρι, ώστε να τους παρέχετε τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται για να δημιουργηθεί πλήρης και θρεπτική πρωτεΐνη.

Μελέτες του πανεπιστημίου του Kentucky και της Ολλανδίας, δείχνουν ότι τρώγοντας φασόλια μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό σας.

Το πιο συνηθισμένο παράπονο για τα φασόλια είναι ότι παράγουν… αέρια. Σας έχω τη λύση του προβλήματος, σύμφωνα με το U.S. Department of Agriculture

Πώς να μαγειρέψετε τα φασόλια για να μην προκαλούν αέρια

Πριν μαγειρέψετε τα φασόλια, πλύνετε τα και καθαρίστε τα από ξένα σωματίδια. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και ρίξτε βραστό νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 4 ώρες ή περισσότερο και έπειτα με ένα κουτάλι βγάλτε τα φασόλια που θα επιπλέουν στο νερό. Αλλάξτε το νερό, βάλτε φρέσκο και μαγειρέψτε τα κανονικά. Σίγουρα θα με θυμηθείτε.