ΤΡΟΦΕΣ

Σουσάμι

Σουσάμι Παναγιώτης Κουρσάρης 13.08.2013

Το σουσάμι είναι μικροί, επίπεδοι με σχήμα δακρύου σπόροι και διαφέρουν σε χρώμα κρεμώδες ή μαύρο. Χρησιμοποιείται κυρίως για ψωμιά, κουλούρια και σε σαλάτες. Αυτοί οι σπόροι είναι πολύ ψηλοί σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης, καλλίου, ασβεστίου και νιασίνης και περιέχουν σημαντικές ποσότητες από άλλες Β βιταμίνες. Η μεγαλύτερη περιεκτικότητα τους σε λιπαρά κατά αναλογία είναι αυτή των πολυακόρεστων και είναι επίσης πλούσια σε λεκιθίνη. Από το σουσάμι παρασκευάζεται η ταχίνι που χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, σε σαλάτες, σε σάντουιτς ή σε συνταγές.

Μπορείτε να δείτε και εδώ: ευεργετικες ιδιοτητες σουσαμιου