ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητός Μπακαλιάρος με σαλάτα και φρούτα

Ψητός Μπακαλιάρος με σαλάτα και φρούτα Παναγιώτης Κουρσάρης 13.02.2014

Υλικά:

  • 1 κιλό περίπου φιλέτα μπακαλιάρου (4 ίσα κομμάτια)
  • 2 μεσαίου νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσι κομμένα σε φέτες 
  • 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι σε λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 450 βαθμούς. Τοποθετούμαι τους μπακαλιάρους σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Ψήνουμε τους μπακαλιάρους όσο θέλουμε (προσέχουμε να μην τον κάψουμε). Εν τω μεταξύ, συνδυάστε τα νεκταρίνια, ελιές, κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μέτριο μπολ. Βάζουμε το μείγμα μας πάνω από το τους μπακαλιάρους και το αφήνουμε και αυτό λίγο να ψηθεί. Τέλος πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.