BODYBUILDING ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Μίστερ Ολύμπια

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Μίστερ Ολύμπια Παναγιώτης Κουρσάρης 19.09.2016

To παρακάτω άρθρο είναι ακριβής αναδημοσίευση από το επίσημο blog της Myprotein

Το Mr. Olympia είναι η 51ή  διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού, που ιδρύθηκε από τον ‘νονό του bodybuilding’, Joe Weider. O νικητής στέφεται στον διαγωνισμό του Joe Weider “Fitness and Performance Weekend”, που πλέον διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας.

Όλοι έχουμε ακούσει τον θρύλο του Mr Olympia, Arnold Schwarzenegger, που κυριάρχησε στον διαγωνισμό του 1970, παίρνοντας το πρώτο του στέμμα. Μεταξύ των ρεκόρ που έχει σπάσει ξεχωρίζει το γεγονός, ότι είναι ένας από τους πολλούς νικητές που δεν κατάγεται από τις Η.Π.Α. Μπορείς να βρείς τους άλλους;

Το βίντεο μας κάνει αναδρομή του φαντασμαγορικού Mr Olympia, από το ξεκίνημα του υπό τον Joe Weider μέχρι την σημερινή μέρα. Ο διαγωνισμός πλέον είναι κάτι εντελώς διαφορετικό σε μέγεθος- όχι μόνο όσον αφορά την σωματική διάπλαση των διαγωνιζομένων, αλλά και σχετικά με το χρηματικό έπαθλο και το μέγεθος των θωρακικών μυών

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ MR OLYMPIA ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ

Διάβασε μερικά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, τα οποία δεν μπορούσαμε να χωρέσουμε στο βίντεο αλλά βρήκαμε καλή ιδέα να τα αναφέρουμε εδώ. Απομνημόνευσε όσα περισσότερα μπορείς για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου όταν θα βρεθείτε σε κάποιο μπαρ.

  • Οι πρώτοι νικητές– Εκτός από τον πρώτο νικητή Larry Scott τον επονομαζόμενο ‘’Ο θρύλος’’, κανένας άλλος διαγωνιζόμενος δεν κέρδισε τον τίτλο από την πρώτη φορά συμμετοχής του.
  • Προσπάθειες για την νίκη-Ο τίτλος αυτός επάξια ανήκει στο Franc Columbo και τον Frank Zane, οι οποίοι νίκησαν μετά από 5 συμμετοχές. Αν το όνομά σου είναι Frank να είσαι σίγουρος ότι θα περιμένεις 5 χρόνια!
  • Βραβείο ανδρείας-Ο Frank Zane βγήκε 3ος το 1980 ύστερα από ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα και μακροχρόνια νοσηλεία στο νοσοκομείο.
  • Συνεχόμενες νίκες-Με τον τωρινό πρωταθλητή Phil Heath, η Αμερική είναι νικήτρια χώρα για 18 συνεχής χρονιές.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ MR OLYMPIA

Μερικά ακόμη συναρπαστικά γεγονότα:

  • O ‘’Άρνι’’ θα επιστρέψει-Μετά την πρόωρη απόσυρσή του ο Άρνι επέστρεψε το 1980 για να διεκδικήσει τον τίτλο, αφού είχε πιάσει άριστη φόρμα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κόναν».
  • Κυριαρχία Χώρας-Στα 51 χρόνια διεξαγωγής του διαγωνισμού, μια χώρα έχει υπέρτατη κυριαρχία. Με βάση τις νίκες έχει ως εξής: Aμερική 32 -Υπόλοιπες χώρες 19 νίκες.
  • Ο μεγάλος Ρον-Τεράστια δεν είναι μόνο τα πόδια του Ronnie Coleman. Έχει επίσης τα ρεκόρ του βαρύτερου νικητή (134 κιλά), των μεγαλύτερων χεριών (61 εκατοστά), της μεγαλύτερης μέσης(91,5 εκατοστά) και της μεγαλύτερης γάμπας (56 εκατοστά).
  • Μόνο ένας τίτλος-3 άνδρες έχουν κερδίσει τον τίτλο μόνο μια φορά: O Chris Dickerson(1982), o Samir Bannout(1983) και ο Dexter Jackson(2008).

MyProtein - Katerina Baka