ΥΓΕΙΑ

Οι ιδιότητες του Τζίνσενγκ που το κάνουν τόσο δημοφιλές

Οι ιδιότητες του Τζίνσενγκ που το κάνουν τόσο δημοφιλές Παναγιώτης Κουρσάρης 16.04.2015

Ο κόσμος πλέον γίνεται όλο και πιο φανατικός με την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση. Αυτό έχει επιφέρει μια τεράστια αλλαγή στην αντίληψη σχετικά με τη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής. Ένα από τα πιο ευρέως γνωστά φυτικά συμπληρώματα στην παρούσα παγκόσμια αγορά είναι το τζίνσενγκ. Το τζίνσενγκ πιστεύεται ότι έχει πολλές θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, από τη βελτιωμένη ανοσία, τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, την καλύτερη μνήμη μέχρι και την αύξηση της λίμπιντο. Το τζίνσενγκ πιστεύεται επίσης ότι είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση του διαβήτη και στην καθυστέρηση της εξέλιξης ορισμένων ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ.

Τα οφέλη του Τζίνσενγκ

Καταπολεμά την κούραση και αυξάνει την ενέργεια

Λαμβάνοντας τζίνσενγκ καθημερινά αυξάνει την ενέργεια και σας κρατά ενεργούς και συγκεντρωμένους. Επομένως μπορείτε να μεταφέρετε τις προπονήσεις σας σε υψηλότερο επίπεδο και να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Δρα ως ένας αντι-φλεγμονώδης παράγοντας

Το τζίνσενγκ έχει μια ομάδα ουσιών, που συλλογικά ονομάζονται «Ginsenosides» και που στοχεύουν τις ανοσολογικές δράσεις σε διάφορα επίπεδα βοηθώντας στη μείωση των κρυμμένων φλεγμονών.

Παράγοντας αντιγήρανσης

Οι σπόροι τζίνσενγκ χρησιμοποιούνται ως ένα σημαντικό συστατικό στα συμπληρώματα αντι-γήρανσης, λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων τους.

Απώλεια βάρους

Το τζίνσενγκ βελτιώνει την αντοχή και επιτρέπει στους αθλούμενους να πραγματοποιήσουν έντονες ασκήσεις με περισσότερη ευκολία. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο καίει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης και χάνει την ανεπιθύμητη λιπώδης μάζα.

Βελτιώνει τη νόηση

Το τσάι τζίνσενγκ διεγείρει τα κύτταρα του εγκεφάλου και βοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης, στην ικανότητα σκέψης και στη μνήμη.

Ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος κατά την περίοδο νηστείας και κατά τη μεταγευματική περίοδο βρίσκοντας έτσι τη σημασία της στη διαχείριση του σακχάρου του αίματος μεταξύ των διαβητικών.

Το τζίνσενγκ μπορεί να ληφθεί με μία ποικιλία τρόπων. Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι οι κάψουλες τζίνσενγκ. Μπορείτε επίσης να αποκομίσετε τα οφέλη αυτού του βότανου με τη χρήση της σκόνης του, του υγρού εκχυλίσματος ή με την κατανάλωση του ως τσάι. Το τζίνσενγκ είναι γνωστό ότι προκαλεί ήπιους πονοκεφάλους, γαστρεντερικά προβλήματα και διαταραχές του ύπνου μεταξύ μερικών ανθρώπων, επομένως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αυτό το βότανο υπό έλεγχο.