ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

5 Συμβουλές στο Zumba - Κάψε 9,5 θερμίδες ανά λεπτό

5 Συμβουλές στο Zumba - Κάψε 9,5 θερμίδες ανά λεπτό Παναγιώτης Κουρσάρης 21.12.2013

Το Zumba είναι μια πραγματική διασκέδαση, αλλά μπορεί να ανατινάξει και αρκετές θερμίδες από το σώμα σας. Το υψηλής ενέργειας πάρτι μπορεί να κάψει κατά μέσο όρο 9,5 θερμίδες ανά λεπτό, για να είμαστε ακριβείς - μια καλύτερη καύση από ό, τι θα παίρνατε από άλλες ομαδικές τάξεις!

Τα ακόμα καλύτερα νέα: Λίγες διαφοροποιήσεις στη ρουτίνα σας μπορούν να πάρουν τη διασκέδαση και την φυσική σας κατάσταση στο υψηλότερο επίπεδο. Πιο κάτω, δύο κορυφαίες instructors του Zumba μοιράζονται πέντε συμβουλές για τη μεγιστοποίηση της επόμενης σας χορευτικής εκγύμνασης.

Χαλαρώστε
Ξέρετε αυτό που λένε, «Χόρεψε, σαν να μην βλέπει κανείς;» Είναι μια σημαντική συμβουλή, αν θέλετε να αποκομίσετε τα μέγιστα από την τάξη του Zumba, λέει η Koh Herlong, MS, διευθύντρια επιχειρήσεων για το Zumba Fitness LLC. Όταν μπαίνετε στην τάξη, αφεθείτε. Σταματήστε να σκέφτεστε για το τι συνέβη στη δουλειά ή στο σπίτι εκείνη την ημέρα, και χαλαρώστε στο ρυθμό της μουσικής.»

Κρατήστε τα πράγματα απλά
Ακόμα κι αν δεν έχετε τον ρυθμό μέσα σας μπορείτε να έχετε μια επιτυχημένη εμπειρία Zumba. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τους νέους μαθητές είναι να μην σταματάτε να κινήστε, λέει η Joy Prouty, διευθύντρια των προγραμμάτων εκπαίδευσης του Zumba Fitness LLC. «Δεν είναι σημαντικό να εκτελέσετε όλες τις κινήσεις σωστά - απλά νιώστε τη μουσική και δουλέψτε στο να μάθετε τα βασικά βήματα. Κάθε φορά που θα ξανάρχεστε, θα μπορείτε να ενώσετε περισσότερες κινήσεις.

Κοινωνικοποιηθείτε
Όπως σε κάθε καλό πάρτι, το Zumba έχει να κάνει με την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη δημιουργία μιας κοινότητας που μοιράζεται έναν κοινό στόχο. Φέρτε μια φίλη ή ένα συνάδελφο μαζί, όπως προτείνει η Herlong, γίνετε φίλοι με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες της τάξης. Και αν είστε μία ή ένας έμπειρος μαθητής Zumba, κάντε την προσπάθεια να βοηθήσετε τους καινούριους μαθητές να αισθανθούν πιο άνετα δείχνοντας τους μερικές κινήσεις. Όταν μοιράζεστε το πάθος σας για το Zumba με κάποιο άλλο άτομο, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε, αλλά θα αρχίσετε επίσης να απολαμβάνετε την κίνηση με έναν εντελώς νέο τρόπο», λέει η Herlong.

Εκφραστείτε ελεύθερα
Η αναζωογονητική μουσική και οι υψηλής ενέργειας κινήσεις κάνουν την εορταστική διάθεση του Zumba μεταδοτική. Οι συμβουλές της Herlong: Αφήστε τον ρυθμό να σας παρασύρει. Προσπαθήστε να χαμογελάτε, χτυπήστε παλαμάκια, χαστουκίστε τους μηρούς σας, και γελάστε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Θα εκπλαγείτε το πόσο πιο ευχάριστα είναι τα πάντα στη ζωή σας αν απλά χαμογελάτε και διασκεδάζετε.» Προσθέτει ότι, φορώντας την αγαπημένη σας αθλητική ενδυμασία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μπείτε στο πνεύμα του Zumba. Και αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο τραγούδι που πραγματικά αγαπάτε και που σας βοηθά να εκφραστείτε περισσότερο, μην φοβάστε να το ζητήσετε από τον/την instructor σας να το παίξει σε μια μελλοντική τάξη.

Διαφοροποιήστε τις κινήσεις σας
Εάν είστε μία ή ένας τακτικός μαθητής Zumba, μην φοβάστε να επεκταθούν πέρα από την τυπική σας ρουτίνα. Για μια νέα σωματική ή ψυχική πρόκληση, σκεφτείτε να δοκιμάσετε καινοτόμα μαθήματα όπως το Aqua Zumba ή να δοκιμάσετε μια τάξη Zumba από ένα διαφορετικό instructor για μια νέα προοπτική των κινήσεων που γνωρίζετε και αγαπάτε. Ακόμα κι αν δεν παρουσιαστείτε σε μια εντελώς νέα τάξη, μπορείτε να ενισχύσετε την εμπειρία σας προσθέτοντας περισσότερη ένταση ή μεγαλύτερο εύρος κίνησης με τα βήματα που έχετε ήδη μάθει, λέει η Prouty. Και αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο βήμα που θέλετε να τελειοποιήσετε, η Herlong προτείνει να ζητήσετε μία προσωπική εκμάθηση: “Νιώσε την άνεση να ζητήσετε βοήθεια από τον/την instructor σας μετά το μάθημα». Ένας/μια καλός/ή instructor θα πρέπει να είναι πάντα στην ευχάριστη θέση να το πράξει», λέει η Herlong.

Πάνω από όλα, να θυμάστε τον χρυσό κανόνα του Zumba: Απλά διασκεδάστε το!

Πηγή: Fitbie.com