ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Πως βοηθά η άσκηση στο αδυνάτισμα και στην απώλεια λίπους

Πως βοηθά η άσκηση στο αδυνάτισμα και στην απώλεια λίπους Παναγιώτης Κουρσάρης 04.12.2012


1. Τι θα κερδίσουμε κάνοντας άσκηση;
H ένταξη της φυσικής δραστηριότητας και άσκησης στην καθημερινή μας ζωή είναι απαραίτητη για να διατηρούμε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας. Η καθημερινή φυσική δραστηριότητα και άσκηση είναι απαραίτητος σύμμαχος στην προσπάθειά μας να χάσουμε κάποιο βάρος και στο να αποκτήσουμε ένα fit και καλλίγραμμο κορμί.

2. Τι ρόλο θα παίξει η άσκηση στο αδυνάτισμα;
Όπως γνωρίζουμε, το σωματικό μας βάρος εξαρτάται από το ισοζύγιο ενέργειας, δηλαδή από τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε από την διατροφή μας και τις θερμίδες που θα κάψει το σώμα μας. Έτσι λοιπόν κάνοντας κάποιο είδος δραστηριότητας (επιλέγετε πάντα κάτι που σας αρέσει) θα κάψουμε περισσότερες θερμίδες και θα μειώσουμε το λίπος μας.

3. Θα αδυνατίσουμε με την άσκηση;
Όσο αυξάνεται η άσκηση στη ζωή μας, τόσο αυξάνουμε και τον μεταβολισμό/ενέργεια που καταναλώνει το σώμα μας, βοηθώντας με αυτό το τρόπο το σώμα μας να χάσει πιο εύκολα τα περιττά κιλά μαζί πάντα με τη διατροφή μας.

4. Μπορεί η άσκηση με βάρη να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;
Η άσκηση με βάρη βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μας μάζας, από την οποία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και ο βασικός μας μεταβολισμός. Με λίγα λόγια η μυϊκή μάζα θα βοηθήσει στην απώλεια λίπους,

5. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη άσκηση που βοηθά στο αδυνάτισμα;
Επιλέγουμε δραστηριότητες οι οποίες μας αρέσουν, με αυτό το τρόπο θα κάνουμε κάτι που μας αρέσει θα χάνουμε βάρος και δεν θα τα παρατάμε στη μέση.