Αμυγδαλόπιτα

Υλικά:

Κατασκευή:

Ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, την μπέικινγκ πάουτερ και ανάλογο χλιαρό νερό σε μια λεκάνη και φτιάχνουμε ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο το οποίο στρώνουμε με μέλι διαλυμένο σε νερό και πασπαλίζουμε μαύρη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτουμε σταφιδάκια και κουπανισμένα αμύγδαλα.

Φτιάχνουμε δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε τη στρώση. Πηρουνιάζουμε σε όλο το μήκος τα δυο φύλλα για να ενωθούν και να σχηματιστεί πίτα.

Κόβουμε την πίτα σε ορθογώνια κομμάτια και τα βάζουμε σε ταψί.

Όταν ψηθούν, τα αλείφουμε με διαλυμένο μέλι, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε αλεσμένα αμύγδαλα.

Παναγιώτης Κουρσάρης