Αναλογία ψαριών σε ποσοστό λίπους

Ψάρια με λιγότερο από 5% λίπος
Γλώσσα (sole), Μπακαλάος (cod), βακαλάος (haddock), ψήσσα (halibut), περκή (pike perch/bass), Red Snapper, τόνος (άσπρος-skipjack tuna), γαλέος, σφυρίδα (πολύ λίγο λίπος αλλά πολλούς υδατάνθρακες και πολλές θερμίδες), λακέρδα.
Ψάρια με περισσότερο από 5% λίπος
Σκόμβρος (mackerel), σιλούρας (shad), πέστροφα (lake trout), σολομός (salmon), σαρδέλες, ρέγγα (atlantic herring), butterfish, αντζούγες (anchovy-drained), μαρίδα, μπαρμπούνι, albacore
Ψάρια που έχουν λίπος ίσο και περισσότερο του 12%
Ρέγγα (pacific herring)
Ψηλά σε χοληστερόλη ψάρια (αλλά όχι σε λίπος -2% λίπος)
Κάβουρας, αστακός, γαρίδες, χαβιάρι, καλαμάρι, καραβίδα (crawfish)