Πώς να κρατηθούμε μακριά από τη γρίπη και τα κρυολογήματα

Απλοί τρόποι που μπορούμε να προσθέσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα, με τους οποίους θα καταπολεμήσουμε και θα κρατηθούμε μακριά από την γρίπη και το κρυολόγημα.

Προβιοτικά
1. Προβιοτικά:Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα προβιοτικά έχουν 33% λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν. Τα προβιοτικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος ενάντια στην γρίπη. Πηγές τροφίμων από προβιοτικά: Γιαούρτι, γάλα με επιπρόσθετα προβιοτικά, κεφίρ.

  1. Χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο:Ένα ζεστό μπανάκι θα μας ανακουφίσει, θα μας χαλαρώσει και θα μας αναζωογονήσει. Καλό είναι να έχουμε και ένα σκαμπό του μπάνιου για να καθόμαστε ειδικά αν μαζί με τις αρρώστιες αντιμετωπίζουμε και ζαλάδες.

3. Βιταμίνη d:Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν βιταμίνη d είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν γρίπη από αυτούς που δεν έπαιρναν. Φυσικές πηγές βιταμίνης D:  Σολομός, τόνος σε κονσέρβα, σαρδέλες, κρόκοι αυγών, τυρί, βοδινό συκώτι, μανιτάρια.

4. Υγιεινή διατροφή:Αν τρεφόμαστε σωστά θα είμαστε στα σίγουρα πιο ανθεκτικοί στα κρυολογήματα.

σκόρδο

5. Άσκηση: Η σωστή κυκλοφορία του αίματος μας αυξάνει την δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία επιτίθενται στους ιούς.

6. Ύπνος: H ύπνος βοηθάει και ενδυναμώνει τα κύτταρα μας.

7. Σκόρδο: Το σκόρδο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, μπορούν να καταπολεμήσου συγκεκριμένα βακτήρια και ιούς όπως και αυτό της γρίπης.

8. Πορτοκάλια: Τρώτε πορτοκάλι, αμυντικά στις ιώσεις, βιταμίνη c.

Παναγιώτης Κουρσάρης