ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Ενδοπροπονητικά συμπληρώματα διατροφής

Ενδοπροπονητικά συμπληρώματα διατροφής Παναγιώτης Κουρσάρης 18.07.2014

Πώς εμφανίστηκαν τα ενδοπροπονητικά συμπληρώματα

Καθώς η γραμμή συνεχίζει να αυξάνεται για τα πρότυπα ενός ισχυρού σώματος, έτσι και η σημασία των ενδο-προπονητικών συμπληρωμάτων. Σκεφτείτε το για λίγο. Αν προσέξετε όλοι οι χρυσοί κανόνες που δίνονται από το σύνολο των επαγγελματιών σε σχέση με τα συμπληρώματα, πάνε κάπως έτσι:

  1. Πάρτε το προ-προπονητικό σας ρόφημα εντός 30 λεπτών πριν την προπόνηση 
  2. Πάρτε το μετα-προπονητικό σας ρόφημα πρωτεΐνης εντός 30 λεπτών μετά το τέλος της προπόνηση σας

Γιατί το κάνετε αυτό; Διότι πέρα από τη σημασία της ωριαίας σίτισης μέσω μιας άριστης αθλητικής διατροφής, όσο πιο γρήγορα πάρετε τα θρεπτικά συστατικά και τις πρωτεΐνες μετά την προπόνηση σας, τόσο καλύτερα θα επισκευαστεί το σώμα σας.

Λοιπόν, γιατί δεν παίρνουμε απλά τις πρωτεΐνες μας και τα συμπληρώματα ανάκαμψης κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μας; Έτσι κι αλλιώς, εάν η λήψη πρωτεΐνης μία ώρα μετά είναι καλή, 30 λεπτά μετά είναι καλύτερη, τότε κατά την διάρκεια της προπόνησης δεν θα ήταν βέλτιστη; Στη θεωρία, κατά τη διάρκεια είναι καλύτερα, όμως, τα τυπικά συμπληρώματα πρωτεΐνης και ανάκαμψης σας δεν θα κάνουν τη δουλειά, και για έναν καλό λόγο: τη μηχανική πέψη.

Τι είναι η μηχανική πέψη; Μηχανική πέψη είναι η διαδικασία της πέψης των τροφίμων. Ειδικότερα, το έργο που κάνει το σώμα, και οι πόροι που χορηγούνται για να πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε από τα τρόφιμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, σχεδόν το 25% του αίματός σας ταξιδεύει στο έντερο για να διευκολυνθεί η κατανομή της ύλης.
Έτσι, λαμβάνοντας ένα τυπικό συμπλήρωμα ανάκαμψης κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας απλά δεν πρόκειται να δουλέψει. Αν κάνατε κάτι τέτοιο, η οξυγόνωση και το φούσκωμα σας θα υποφέρουν τρομερά. Απλά δεν θα άξιζε τον κόπο.

Πώς εργάζονται τα ενδο-προπονητικά συμπληρώματα 

Ευτυχώς όμως, είμαστε πλέον σε μια εποχή τεχνολογίας και επιστήμης, τροφοδοτώντας εκπαιδευτές και αθλητές με ενδο-προπονητικά συμπληρώματα. Τα εν λόγω ενδο-προπονητικά συμπληρώματα κάνουν δυνατή την σίτιση κατά τη διάρκεια της υπερβολικής δραστηριότητας χωρίς την ενεργοποίηση της δαπανηρής για τις επιδόσεις μηχανικής πέψης. Επομένως, η δυναμική της μυϊκής σας ανάπτυξης θα αυξηθεί σημαντικά εκτός από τα άλλα πρόσθετα οφέλη. Εκτός από την προπόνηση κατά τη διάρκεια της μυϊκής ανάπτυξης, τα ενδο-προπονητικά συμπληρώματα είναι επίσης σχεδιασμένα για να μεγιστοποιούν την απόδοσή σας κατά τη διάρκεια του χρόνου που προπονείστε. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης διεγερτικών νιτρικού οξειδίου, κρεατίνης, και μιας ποικιλίας άλλων ενισχυτικών.

Ενδο-προπονητικά συμπληρώματα - Ερωτήσεις για το τι σας παρέχουν

  • Μπορώ να πάρω ένα προ-προπονητικό συμπλήρωμα ακολουθούμενο από ένα ενδο-προπονητικό συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης μου; Ναι, τα ενδο-προπονητικά συμπληρώματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι συμβατά με τα προ-προπονητικά συμπληρώματα και την μετα-προπονητική διατροφή. Είναι πάντα σοφό όμως να ελέγχετε την ετικέτα καθώς η επιστήμη εξελίσσεται. 
  • Τα ενδο-προπονητικά συμπληρώματα θα με βοηθήσουν να προσθέσω όγκο; Ναι, η πλειοψηφία των ενδο-προπονητικών συμπληρώματα κάνουν μια καταπληκτική δουλειά συσσωρεύοντας μυϊκό ιστό με την τροφή με αποτέλεσμα την πολύ γρήγορη και αισθητή αύξηση της άπαχης μάζας. 
  • **Τα ενδο-προπονητικά συμπληρώματα θα αυξήσουν την αντοχή μου; **Ναι, τα ενδο-προπονητικά συμπληρώματα αυξάνουν σημαντικά την αντοχή και την απόδοση της προπόνησης. Αν προσπαθείτε να βελτιώσετε την αντοχή, την απόδοση και το μέγεθος σας, το συντομότερο δυνατό, τα ενδο-προπονητικά συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό.

Αγορά ενδο-προπονητικών συμπληρωμάτων

Δύο εξαιρετικές επιλογές για αγορά είναι οι ακόλουθες:

  1. PRO:LONG
  2. EXCEED