ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Έρευνες για την Αργινίνη... Δείτε τι έδειξαν!

Έρευνες για την Αργινίνη... Δείτε τι έδειξαν! Παναγιώτης Κουρσάρης 10.09.2014

Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι αρκετές μελέτες έχουν εξετάσει τις επιδράσεις των συμπληρωμάτων αργινίνης σχετικά με διάφορες πτυχές της υγείας και της απόδοσης.

Αργινίνη και αγγειοδιαστολή

Για παράδειγμα, η αργινίνη είναι το αμινοξύ που περιορίζει το ποσοστό στη σύνθεση του νιτρικού οξειδίου (ΝΟ), μια αέρια ουσία που προκαλεί τα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν. Είναι γνωστό ότι η αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας του νιτρικού οξειδίου βελτιώνει την αγγειοδιαστολή και την αρτηριακή πίεση, αλλά τα εμφανιζόμενα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί επίσης να επωφεληθούν η αποτελεσματικότητα και επίδοση της άσκησης.

Σε μία μελέτη, υγιείς άνδρες εκτέλεσαν δύο ξεχωριστές δοκιμασίες άσκησης μία ώρα μετά την κατανάλωση είτε 6γρ αργινίνης είτε ενός εικονικού φάρμακου. Η αργινίνη μείωσε την ποσότητα του οξυγόνου που απαιτούταν για την εκτέλεση της άσκησης (δηλαδή αύξηση της αποτελεσματικότητας της άσκησης). Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα πραγματοποίησαν το ίδιο φορτίο άσκησης, αλλά με λιγότερη δαπάνη ενέργειας. Η αργινίνη αύξησε επίσης το χρόνο μέχρι την εξάντληση κατά 26% κατά τη διάρκεια της υψηλής έντασης ποδηλασίας.

Αργινίνη και αυξητική ορμόνη

Άλλη εργασία έχει δείξει ότι τα συμπληρώματα αργινίνης μπορεί να αυξήσουν την αυξητική ορμόνη (GH). Όταν η αργινίνη εγχέεται απευθείας σε μια φλέβα, τα επίπεδα GH αυξάνονται δραματικά. Στην πραγματικότητα, η έγχυση αργινίνης χρησιμοποιείται κλινικά ως διαγνωστικό τεστ όταν υπάρχει υποψία για ανεπάρκεια της GH. Η δόση της από του στόματος αργινίνης που απαιτείται για να αυξήσει τα επίπεδα της GH φαίνεται να είναι τουλάχιστον 5γρ, με μεγαλύτερες αποκρίσεις να εμφανίζονται με 9γρ.

Αργινίνη και μυϊκά κέρδη

Σε μια διαφορετική μελέτη, ένας συνδυασμός φόρμουλας που αποτελείτο από 7γρ αργινίνης, 1,5γρ ΗΜΒ, 7γρ γλουταμίνης και 3 γρ ταυρίνης οδήγησε σε εντυπωσιακή βελτίωση στη σύνθεση του σώματος. Σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου που έλαβε εικονικό φάρμακο, οι υγιείς νεαροί άνδρες που πήραν αυτά τα συμπληρώματα κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων βαριάς προπόνησης αντίστασης έδειξαν μια μεγαλύτερη αύξηση της άλιπης μάζας σώματος κατά 5 περίπου κιλά.

**Μια άριστη επιλογή αργινίνης για αγορά=> ** ΑΡΓΙΝΙΝΗ ΑΛΦΑ