ΤΡΟΦΕΣ

Γαλοπούλα

Γαλοπούλα Παναγιώτης Κουρσάρης 16.06.2013

Γαλοπούλα των Ευχαριστιών. Μια παράδοση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, είναι παγκοσμίως γνωστή,
αλλά έχει επηρεάσει και τη δική μας ελληνική κουλτούρα και που είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα, και ας φοράει τη μεταμφίεση του κρέατος!

Μια μερίδα λευκού κρέατος ψημένης γαλοπούλας έχει 177 θερμίδες και αν προτιμάτε τα πιο σκούρα μέρη της τότε θα παίρνετε 211 θερμίδες.

Δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούν τις δυνατότητες και τις γευστικές επιλογές που μπορούν να έχουν με τη γαλοπούλα. Ό,τι μπορείτε να κάνετε με το κόκκινο κρέας, μπορείτε να το κάνετε και με τη γαλοπούλα. Μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς, μπιφτέκια, σάλτσα ζυμαρικών (αντί για κιμά) και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, απλώς αντικαθιστώντας το μοσχάρι ή το χοιρινό.

Μερικές γαλοπούλες της αγοράς έχουν δέρμα που είναι κάπως λιπαρό. Αν θέλετε μπορείτε να το αφαιρέσετε και να μειώσετε δραματικά την κατανάλωση λίπους. Σε περίπτωση που θέλετε το μειώσετε κι άλλο, τότε προτιμήστε το λευκό κρέας του στήθους και μην φοβάστε τίποτα.

Το ευχάριστο είναι ότι σήμερα η αγορά γαλοπούλας είναι πλέον πιο εύκολη. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ολόκληρο το πουλί αν δεν θέλετε. Στα σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε φρέσκο ή κατεψυγμένο οποιοδήποτε κομμάτι προτιμάτε.