Γιορτινά τραπέζια
Παναγιώτης Κουρσάρης 03.12.2012Τα γιορτινά τραπέζια μας προσθέτουν κατά μέσο όρο 1-3 κιλά κατά το κρίσιμο δεκαήμερο.
Λογικό και αναμενόμενο με τόσα τερψιλαρύγγια και με τόσες ώρες στο τραπέζι.
Για να δούμε λοιπόν πως μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες στη γραμμή μας χωρίς να χάσουμε πολύ από την ευωχία των ημερών.
- Το πρωί της κρίσιμης μέρας γυμναστείτε έστω και λίγο.Θα σας κάνει πιο συνειδητοποιημένους και προσεκτικούς στις μετέπειτα επιλογές σας.
- Μην πάτε στο γεύμα ψόφιος στην πείνα γιατί θα πέσετε με τα μούτρα σε ότι βρεθεί μπροστά σας. Πάρτε ένα ελαφρύ γεύμα 2-3 ώρες πριν.
- Φροντίστε να είστε καλά ενυδατωμένοι γιατί αυτό θα επηρεάσει σημαντικά το πόσο θα φάτε αλλά και θα πιείτε.
- Φαγητό: επιλέξτε κυρίως σαλάτες και κρεατικά. Δώστε βάση στα διαφορετικά ,στα πρωτότυπα ,στα ασυνήθιστα.
- Αποφύγετε τις τυπικές, παχυντικές και πληκτικές τροφές όπως ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες και ψωμιά.
- Γλυκό φάτε μόνο αν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο ή σπιτικό. Δεν υπάρχει από διατροφική άποψη χειρότερο πράγμα από μια τυπική πάστα ζαχαροπλαστείου. Δείτε εδώ: γλυκά χριστουγέννων
- Ποτό: προτιμήστε το κόκκινο κρασί αν είναι δυνατόν. Πιείτε όχι παραπάνω από 2-3 ποτήρια και πιείτε τα βασανιστικά αργά για να αντλήσετε τη μάξιμουμ ευχαρίστηση. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθείτε νηφάλιοι για να χαρείτε σωστά την παρέα και τις όμορφες στιγμές.
Αποφύγετε να δώσετε τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο ποτό και το φαγητό!
Αναθέστε το ρόλο αυτό στην παρέα, στο όμορφο κλίμα ,στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αγάπης,στη σύσφιγξη των σχέσεων,στο χιούμορ και στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!