ΤΡΟΦΕΣ

Βάλε καρότα στη διατροφή σου

Βάλε καρότα στη διατροφή σου Παναγιώτης Κουρσάρης 06.06.2013

Καμία λίστα με τροφές που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας ή την απώλεια σωματικού βάρους δεν θα ήταν πλήρης αν δεν περιείχε την αγαπημένη λιχουδιά του Bugs Bunny :). Το καρότο έχει μόλις 44 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και είναι ένα διατροφικό εργοστάσιο καύσης λίπους. Το πορτοκαλί χρώμα του οφείλεται στο B καροτένιο, το πιο ισχυρό όπλο στην πρόληψη του καρκίνου (προβιταμίνη Α).

Το καρότο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές γευστικές επιλογές και συνήθως χαρίζει μια γλυκιά γεύση χωρίς να χρειαστεί η προσθήκη ζάχαρης. Από απλές σούπες μέχρι και τις πιο πολύπλοκες σάλτσες για μακαρονάδες, το καρότο σίγουρα θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας στην κουζίνα.

Μπορείτε να προσθέσετε το καρότο σχεδόν σε όλα τα φαγητά σας. Χρησιμοποιήστε το μαζί με χυμό λεμόνι, πορτοκάλι, σταφίδες, κοτόπουλο, πατάτες, μπρόκολο ή ακόμα και αρνί, για να έχετε ιδανικούς συνδυασμούς που καίνε λίπος.

Βελτιώστε το τελικό αποτέλεσμα προσθέτοντας εστραγκόν, άνηθο, κανέλα ή μοσχοκάρυδο και δώστε ακόμα μια μικρή ώθηση στην καύση του λίπους.