ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθάκια γεμιστά

Κολοκυθάκια γεμιστά Παναγιώτης Κουρσάρης 27.07.2013

Μαρία Βούλγαρη Μουρούτη

Υλικά

  • 6 κολοκυθάκια περίπου
  • 100γρ. κιμά σόγιας 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
  • 2 κουταλιές νηστίσιμο κασέρι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • Μία πρέζα αποξηραμένο Βασιλικό 
  • 1/3 του μικρού κουταλιού κανέλα, αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Βράζετε τον κιμά σε 500 ml νερό για περίπου 15 λεπτά. Τον κατεβάζετε από τη φωτιά, τον αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά, τον στραγγίζετε και τον στύβετε με τα χέρια σας.
Κόβετε κατά μήκος στα δυο τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε την ψίχα, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό και βασιλικό και τα βράζετε για περίπου 10 λεπτά. Όταν τα βγάλετε, κρατάτε λίγο νερό από το βράσιμο (μισή κούπα).
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε μία κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, νερό από τα κολοκυθάκια και το βασιλικό. Βράζετε για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε μια κουταλιά λάδι και σοτάρετε τον κιμά. Προσθέτετε και τη σάλτσα, ανακατεύετε και βράζετε για 5 λεπτά.
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, μοιράζετε πάνω το τυρί και σερβίρετε.