Muffins με σοκολάτα και μπανάνα με λίγες θερμίδες για την διατροφή μας

Υλικά:
- 0,5 φλιτζάνι δημητριακά - πίτουρο
- 0,25 φλιτζάνι γλυκαντικό sucanat
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μήλου
- 1 κούπα πουρέ μπανάνες (περίπου 3)
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού από εκχύλισμα βανίλιας
- 0,5 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 0,25 φλιτζάνι φύτρο σιταριού
- 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο έδαφος
- 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 0,25 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 400 ° F. Αλείφετε ένα ειδικό ταψί για τα muffins με σπρέι μαγειρέματος.
- Ανακατεύεται μαζί τα δημητριακά - πίτουρο, το γλυκαντικό sucanat, το λάδι, την σάλτσα μήλου, το πουρέ μπανάνας, το αυγό και τη βανίλια σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε το για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, το λιναρόσπορο, το πίτουρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ακολούθως βάλτε τα 2 μείγματα μαζί και ανακατέψτε τα μέχρι να συνδυαστούν μαζί. Ανακατεύετε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας και βάλτε τα στο ταψί.
- Ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά, ή μέχρι που μια οδοντογλυφίδα όταν μπει στο muffin μέχρι την μέση να βγαίνει καθαρή. Τα αφήνουμε στο ταψί για 2 λεπτά. Μετά τα μεταφέρουμε σε ένα δροσερό ράφι για να κρυώσουν.
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα:
- Θερμίδες 118,6 CAL
- Λίπος 4,8 G
- Κορεσμένα λίπη 1,1 G
- Χοληστερόλη 17,6 MG
- Νάτριο 250,8 MG
- Υδατάνθρακες 18,2 G
- Ολικά σάκχαρα 9,2 G
- Φυτικές ίνες 3,1 G
- Πρωτείνη 2,9 G