Muffins με σοκολάτα και μπανάνα με λίγες θερμίδες για την διατροφή μας

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 400 ° F. Αλείφετε ένα ειδικό ταψί για τα muffins με σπρέι μαγειρέματος.
  2. Ανακατεύεται μαζί τα δημητριακά - πίτουρο, το γλυκαντικό sucanat, το λάδι, την σάλτσα μήλου, το πουρέ μπανάνας, το αυγό και τη βανίλια σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε το για 5 λεπτά. 
  3. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, το λιναρόσπορο, το πίτουρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ακολούθως βάλτε τα 2 μείγματα μαζί και ανακατέψτε τα μέχρι να συνδυαστούν μαζί. Ανακατεύετε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας και βάλτε τα στο ταψί.
  4. Ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά, ή μέχρι που μια οδοντογλυφίδα όταν μπει στο muffin μέχρι την μέση να βγαίνει καθαρή. Τα αφήνουμε στο ταψί για 2 λεπτά. Μετά τα μεταφέρουμε σε ένα δροσερό ράφι για να κρυώσουν.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα:

Παναγιώτης Κουρσάρης