FITNESS ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Το μυστικό για γραμμωμένους κοιλιακούς!

Το μυστικό για γραμμωμένους κοιλιακούς! Παναγιώτης Κουρσάρης 22.10.2013

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προκειμένου να αποκτήσουν τους πολυπόθητους και καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, “χτυπιούνται” ασταμάτητα στο γυμναστήριο και στο σπίτι με μηδαμινά αποτελέσματα.
? ? ? ? ? ? ?Για να μην πέσεις κι εσύ στην ίδια παγίδα, παρακάτω σου παραθέτω μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη αλλά και μερικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς:
? ? ? ? ? ? ?-Διατροφή: Ο σχηματισμός των κοιλιακών εξαρτάται από το ποσοστό του λίπους που υπάρχει στην κοιλιακή χώρα. Λιγότερα αποθέματα λίπους σημαίνουν εντονότεροι κοιλιακοί?μύες. Γι’αυτό το λόγο η διατροφή (και όχι η δίαιτα) που στηρίζεται στα χαμηλά λιπαρά, είναι η καταλληλότερη.
? ? ? ? ? ? ?-Άσκηση: Η αερόβια άσκηση συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην καύση του περιττού λίπους σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η άσκηση πρέπει να είναι μέτριας έντασης και να γίνεται 3-4 φορές την εβδομάδα για 30-40 λεπτά τουλάχιστον.
? ? ? ? ? ? ?Προτεινόμενες Ασκήσεις:

? ? ? ? ? ? ?1. Sit-ups (δείτε εικόνα 1): Ξαπλώστε ακουμπώντας την πλάτη στο έδαφος, με τα γόνατα σε κλήση 90 μοιρών. Τοποθετήστε τα χέρια πίσω στο κεφάλι κοντά στο αυχένα και σηκωθείτε αργά, σφίγγοντας την κοιλιακή χώρα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση κι επαναλάβετε 20-30 φορές για 3-4 σετ με ενδιάμεσα διαλείμματα.

kiliakoi-Sit-ups.gif

Εικόνα 1

? ? ? ? ? ? ?2. Πλάγιοι κοιλιακοί (δείτε εικόνα 2): Ξαπλώστε ακουμπώντας την πλάτη με το δεξί γόνατο σε 90 μοίρες και το αριστερό πέλμα να βρίσκεται πάνω στο δεξί γόνατο. Βάλτε πλάι στο έδαφος το αριστερό χέρι ?και το δεξί χέρι στο κεφάλι. Λυγίστε τον κορμό έτσι ώστε ο δεξιός αγκώνας να κατευθύνεται προς το αριστερό γόνατο. Επιστρέψτε στην αρχική και επαναλάβετε για 15 φορές. Έπειτα κάνετε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Ολοκληρώστε 3 σετ με 15 επαναλήψεις εναλλάξ.

plagioi-kiliakoi.gif

Εικόνα 2

? ? ? ? ? ? 3. Κάτω κοιλιακοί (δείτε εικόνα 3): Στηρίξτε τα χέρια στο έδαφος και πάρτε θέση κάμψης (τεντωμένα χέρια και πόδια στο έδαφος). Λυγίστε το γόνατο προς το στήθος. Επαναλάβετε 15 φορές εναλλάξ. Ολοκληρώστε 3x15 σετ.

kato-kiliakoi.gif

Εικόνα 3

? ? ? ? ? ? *Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πρέπει να αναπνέετε σωστά. Πολλοί είναι εκείνοι που κρατάνε την αναπνοή τους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Την επόμενη φορά που θα γυμναστείτε δοκιμάστε να αναπνεύσετε βαθιά, φέρνοντας τον αέρα ψηλά στα πλευρά. Κατά την άνοδο, σφίξτε την κοιλιά και εκπνεύστε δυνατά, βγάζοντας όλο τον αέρα προς τα έξω.
? ? ? ? ? ? ?Οπλιστείτε με υπομονή!
? ? ? ? ? ? ?Η αρχική σας κατάσταση επηρεάζει το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα. Ένας μέσος μεταβολικός ρυθμός χρειάζεται περίπου 2-3 μήνες μέχρι να αυξηθεί και να αποδώσει σε ψηλότερο επίπεδο. Η διατήρηση όμως του αποτελέσματος απαιτεί επιπλέον προσπάθεια και συνέπεια σε ένα τακτικό πρόγραμμα εκγύμνασης.
? ? ? ? ? ? ?Καλή Επιτυχία!