Παγωτό φράουλας light
Παναγιώτης Κουρσάρης 16.08.2013Υλικά (για 4 μερίδες):
- 3 κρόκους αυγών
- 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλας χωρίς ζάχαρη
- 300ml γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
- 375 γραμμάρια ώριμες φράουλες
- 4-6 φράουλες για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους κρόκους αυγών σε ένα μίξερ μαζί με τη μαρμελάδα φράουλας, το γιαούρτι και τις μισές φράουλες και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ξέβαθο ταψί και το παγώνουμε μέχρι το παγωτό να αρχίσει να πήζει στην επιφάνεια. Βάζουμε το παγωτό πίσω σε ένα μπολ και το χτυπάμε για να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου. Κόβουμε τις φράουλες που απέμειναν και τις ανακατεύουμε μέσα στο σχεδόν πηκτό μίγμα. Στη συνέχεια το βάζουμε πίσω σε ένα πλαστικό δοχείο με κάλυμμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να είναι εντελώς σκληρό 4. Τέλος βάζουμε μπαλίτσες παγωτού μέσα σε ένα μπολ ή ποτήρι και το διακοσμούμε με φράουλες κομμένες στη μέση.
Θερμίδες: 95 kcal (ανά μερίδα)
Υδατάνθρακες: 15 gr.
Πρωτεΐνες: 7 gr.
Λίπος: 3gr.